De când a venit frigul şi întunericul se lasă mult prea devreme, îmi petrec mai mult timp în casă. Asta înseamnă că observ acum mici detalii pe care nu le luasem în seamă, că îmi doresc să fac diverse modificări, totul pentru a crea o atmosferă cât mai plăcută, în care să mă simt confortabil în lunile de iarnă ce urmează.

M-am oprit deocamdată asupra unui aspect important pentru mine: lumina. Se înţelege că mă refer la cea artificială, căci cea naturală e cam pe picior de plecare când mă întorc eu acasă. Pun preţ pe astfel de detalii, nu doar pentru felul în care iluminatul îmi poate influenţa starea de spirit, ci mai ales pentru protejarea ochilor mei sensibili, care preferă lumina caldă şi nu foarte puternică, mai ales atunci când citesc. Concentrată pe sursele de iluminat, mi-am dat seama că aş vrea să să înlocuiesc aplicele de pe tavan pe care le găsesc acum banale, chiar urâţele.

Aşa că m-am pus pe căutat şi, dintr-un site de design în altul, am dat peste câteva modele de abajururi de o frumuseţe şi delicateţe care m-au fermecat complet. Sunt creaţia arhitectei olandeze Anja Verdonk de la Ginkgo Studio din Rotterdam. Uşoare ca un fulg, abajururile acestor lămpi agăţate sunt confecţionate manual din hârtie, pagini din cărţi vechi, partituri muzicale. Cu un design modern, Anja aduce la viaţă poveşti şi cântece de mult uitate, reamintindu-ne, pe lângă importanţa reciclării, şi frumuseţea rezultatelor acesteia. Decupând, tăind şi răsucind paginile unor romane vechi, ea dă naştere unor forme interesante şi unice. Lumina îţi va face cu blândeţe loc printre hârtiile franjurate, creând umbre jucăuşe ce diferă în funcţie de forma fiecărui model. În felul acesta, cărţile ne luminează nu doar mintea, ci şi camera.

il_570xN.231958482

il_570xN.227701989

il_570xN.231079282

il_570xN.231090863

il_570xN.243908964

il_570xN.231090481

il_570xN.267740596

il_570xN.231958568

Sursa: etsy.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *