Ca sa te cufunzi in lectura relaxat. Un fel de a citi in puf, daca a munci nu se poate 😉 Iar daca nu vrei sa te abandonezi total moliciunii pernelor ca sa nu intri subit in dimensiunea dulcelui somn, le poti folosi ca pe niste taburete… de veghe. E mai haios asa!

Am inceput cu niste perne mai speciale, pe numele lor Livingstones. Sunt dintr-un fetru ecologic si au fost create de designerul francez Stephanie Marin. Le gasesti in toate dimensiunile si chiar adaptate pentru piscina (din material impermeabil). Iar daca ai fost vreodata la Cabana Susai, in Predeal, stii deja cat de bine e sa aterizezi in ele.


Ca tot vorbeam de somul dulce care da tarcoale pernelor 🙂

De la Paris, unde Livingstones sunt deja celebre, ajungem in Londra (de fapt aici le-am si vazut prima data, la o expozitie de design in Earls Court). O gasim aici pe Donna Wilson, un designer care chiar ca-ti poate schimba ziua cu accesoriile ei putin spus haiose si zglobii. Din multimea minunatiilor pentru acasa, am ales cateva pernute, pe care in Bucuresti le puteti lua de la Intro (tot aici va asteapta si restul taramului Donna Wilson).


Diametru: 60 cm.Poliesterul vine imbracat intr-o tesatura din lana.
Realizate in colaborare cu brandul britanic SCP.

 

Alte pernute-taburet pe care le gasesti la Intro sunt Bovist (brand Vitra). Au forma si imprimeuri cool atat pentru piciul care vrea un altfel de scaunel, dar si pentru tine.


Husele sunt din vascoza si bumbac.

Cele mai imbietoare pentru mine sunt My si Roo, de la Voodnotes, perne sezlong pe care mi-ar placea sa le vad si in biblioteci, si in livinguri, si in birouri. Simplu, practic si comod, cum numai finlandezii stiu sa faca, plus ca acesti finlandezi par destul de cuceriti de forma pernei cea de toate noptile, pe care o distribuie in aspectul fotoliior, masutelor, sezlongurilor…


Au primit si un premiu pentru inovatie in 2009, datorita materialelor husei:
sand paper (hartie acoperita cu un strat de nisip) si bumbac.

La capitolul materiale ecologice si inovative, nu trebuie sa ignoram pernutele de la Hey Sign, o companie din Germania, care decupeaza in forme jucause toate produsele si accesoriile lor din fetru. Organic si natural, doamnelor si domnilor!


Lilly, 72 cm × 72 cm × 79 cm.


Rondo & Quart

Daca nu ati auzit de Paola Lenti si textilele ei super rezistente, din fibre care reusesc sa sfideze si umezeala, si soarele si sa arate de parca ar fi crosetate, nu e rau sa aruncati un ochi. Da, vorbim de design cu pretentii, pe care il puteti vedea mai aproape la A[r]]telier Design, in Bucuresti.


Ease

100% crosetat – pentru nostalgici & vintage lovers:


Urchins, by Christien Meindertsma, din Olanda.


Sea urchin, by Taschide Studio, din Germania.

Bineinteles ca nu puteam sa uitam de pouf-urile care?Cutare, made in Romania. Nu stiu daca ati apucat sa vedeti si cele mai noi creatii – navigati prin works si online shop. Veti petrece cateva minute fanteziste, pe care vi le dorim in fiecare zi, indiferent de sursa.


Mai retro: Tapestry beanbag, 105 euro. Diametru 100 cm


Mai disco: Boombox, 350 euro: 180 x 70 x 50 cm


Mai girlish: RedRidingHood, 110 euro, 70 x 70 x 50 cm
pentru alte modele fanteziste si dimensiuni vorbiti cu designerul 🙂

Voi intre ce perne visati sa cititi?

owner Designist.ro, fost redactor Casa Lux; colaborări în presa culturală: Dilema Veche; co-autor al romanului colectiv Rubik


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *