Nu e așa simplu cu băturile. Nu știi întotdeauna cum să le combini, dacă o băutură se potrivește unei anumite situații, nu știi cum să combini cum trebuie ingredientele într-un cocktail sau care este istoria unui vin. Tocmai de aceea, avem pentru voi ca premiu cartea Ce bem?, despre care v-am povestit pe larg aici.
Pentru a o câștiga, trebuie să răspunedeți unei provocări simpatice – alege-ți un scriitor sau un personaj literar, spune-ne într-un comentariu ce ați bea împreună (un ceai, o bere, un vin, un cocktail ș.a.), unde ați fi, ce-ați discuta.
Folosiți o adresă de mail validă pentru a vă putea contacta ulterior în cazul în care ați câștigat. Câștigătorul va fi ales de redacția Bookaholic. Apreciem umorul, inventivitatea, originalitatea și pasiunea pentru cărți. 🙂
Deadline: luni, 23 ianuarie, ora 12:00. Succes!
Câștigător: Irina
Un ceai cu Mircea Dinescu la Cetate! Dupa ce as fi privit chioras de catre Maestru si mi s-ar spune ” E deja ora 9 dimineata putem sa desfacem o sticla de Feteasca” as bea vin si as discuta despre ce crede despre americani iar el mi-ar raspunde “Sînt lăcătuşi cosmici, domnule, . India, de pildă, este inferioară tehnic Americii. Nici nu încape îndoială: America o bagă la jiletcă. Da’ spiritual America e o Ghana; pe lîngă India e primitivă.”
Eu as bea o cana de sake impreuna cu James Clavell si as incerca sa descopar perspectiva lui asupra asiaticilor, deoarece a scris carti extraordinare de renume mondial(mai putin in Asia, tocmai asta e schepsisul). Nu am mai baut sake pana acum, si cred ca nici James nu a facut-o ,dar toate au un inceput, si as dori tare mult sa aflu de ce i s-a pus lui pata pe mancatorii de orez incat sa scrie atatea carti despre ei,modul lor de viata, mentalitatea lor, si trebuie sa recunosc, ca m-au influentat cartile lui(Nobila Casa m-a facut sa ma uit mai chioras la fiecare para pe care o scot din buzunar si dupa ce am citit Shogun am sperat sa am macar cateva dintre calitatile unui samurai).
Mai ales evenimentele de la Fukushima, unde s-a remarcat din nou acel spirit al japonezilor, au confirmat descrierea lor facuta de Clavell acum aproape un secol. Si iata ca nu s-au schimbat deloc.