Sunt convisă că există printre voi cititori pasionați de literatură fantasy, iar de Călătoarea nu aveați cum să nu auziți, în acest caz. Seria Outlander a fost un adevărat fenomen editorial (așa cum se întâmplă, mai nou, cu o bună parte din cărțile fantasy), ceea ce înseamnă că oamenii au nevoie de escapade de soiul acesta. Odată cu serialul de televiziune omonim, produs de Starz, lucrurile au luat o și mai mare amploare – se pare că Ronald D. Moore a făcut o treabă tare bună, iar cărțile din această serie (8 la număr) au avut un succes nebănuit, câștigând cititori noi din publicul amator de seriale. Așa că nu era decât o chestiune de timp până când volumele autoarei Diana Gabaldon aveau să fie traduse și la noi. În mod evident, de prietenii de la Editura Nemira, nici nu se putea altfel :).
La mijlocul lui iulie, apărea, așadar, în traducerea Mariei Drăguț și în colecția „Nautilus”, cu o copertă fermecătoare, primul volum din seria Outlander: Călătoarea. Vestea s-a răspândit repede și, sunt convinsă, a bucurat mulți fani – cu precădere pe aceia care nu citesc, de obicei, în limba engleză. Mie, recunosc, mi-a trezit interesul.
La puțin mai mult de o lună de la publicarea cărții, ne-am gândit că v-ar încânta, pe finalul verii, să citiți o carte captivantă, plină de „aventuri extraordinare, romantism, sex. O lectură perfectă pentru cei care vor să evadeze”, cum spuneau cei de la San Francico Chronicle. Prin urmare, vă provocăm la un concurs la care, prin tragere la sorți, puteți câștiga unul dintre cele două exemplare „Călătoarea”, de Diana Gabaldon, puse la bătaie cu sprijinul celor de la Nemira.
Update câștigători
În concurs au fost înscrise 182 de comentarii. Unul singur a fost descalificat, aparținând aceluiași utilizator. Câștigătoarele sunt Mara Tivadar și Ioana-Beatrice Huruială. Felicitări!
Capturile de ecran, mai jos. Pentru a mări imaginile, click pe ele.
Premiile – două exemplare ale volumului „Călătoarea”, de Diana Gabaldon
Anul 1945. Claire Randall, fostă soră medicală, se întoarce din război şi pleacă cu soţul într-o a doua lună de miere. Dar o stâncă magică descoperită într-un loc misterios o transformă într-o călătoare în timp, care se trezeşte brusc într-o Scoţie măcinată de luptă, în Anul Domnului. 1743.
Azvârlită într-un alt secol de forţe pe care nu le înţelege, protagonista trebuie să înfrunte conspiraţii şi primejdii care îi ameninţă viaţa. şi îi pun la încercare inima. Destinul i-l scoate în cale pe tânărul războinic James Frazer şi Claire trebuie să aleagă între fidelitate şi dorinţă, între doi bărbaţi, între două vieţi.
Citește un fragment din volum aici, iar cronica serialului Outlander aici.
Despre Diana Gabaldon
Diana Gabaldon s-a născut pe 11 ianuarie 1952, în Arizona, unde locuieşte şi astăzi, împreună cu familia. A studiat zoologia la Northern Arizona University şi biologia marină la University of California, San Diego, şi are un doctorat în ecologie. A fost profesor universitar înainte de a se dedica în întregime literaturii. În anul 1991 a debutat cu romanul Călătoarea (recompensat, printre altele, cu Romance Writers of America’s RITA Award), primul volum din seria Outlander, concepută iniţial ca trilogie. Printre celelalte scrieri ale autoarei se numără seria Lord John, precum şi povestiri apărute in antologii şi volume colective.
Cum câștigați unul dintre cele două exemplare ale volumului „Călătoarea”, de Diana Gabaldon
Pentru a participa la concurs, trebuie să ne spuneți, într-un comentariu, ce fel de călătorie în timp v-ar plăcea să faceți și de ce.
Este permisă o singură participare de persoană (un singur comentariu înscris în concurs), iar cei doi câștigători vor fi aleși prin tragere la sorți dintre cei care au respectat cerința acestui concurs, s-au semnat cu numele real și complet și au lăsat o adresă de e-mail validă.
Mențiuni
Prin participarea la concurs vă exprimați acordul de a primi newsletterul Bookaholic.
Perioada de desfășurare a concursului: 20 – 26 august (inclusiv).
Câștigătorii vor fi anunțați pe 27 august.
Mi-ar placea sa ma intorc in Evul Mediu pentru ca mi se pare foarte faina aceasta perioada,ma fascineaza totul de la rochiile lungi ale fetelor pana la cavalerii curajosi pe care ii puteai vedea calare 🙂
Sunt atras atat de trecut cat si de viitor si daca as face vreo calatorie in timp, cred ca as alege sa ma intorc in timp si sa descopar civilizatia Atlantidei si locatia ei tainica.
Poate cu aceasta calatorie, as afla si lucruri interesante despre viitor !