Concurs închis. Câștigători: Raluca E. și Cristian B. Câștigătorii vor primi un mail în care sunt informați cum pot intra în posesia premiilor.

Sanctus este o carte despre care s-a tot vorbit în ultima vreme: unii l-au asemănat pe Simon Toyne cu Dan Brown, alţii, printre care şi Andrei Gheorghe, au spus că e o carte pe care greu o laşi din mână. Cert e că avem de-a face cu un roman misterios, cu secrete religioase, detectivi uluiţi.

Cartea britanicului Simon Toyne ar putea fi rezumată aşa:

Într-o dimineaţă, un călugăr al ordinului urcă în vârful muntelui, întinde braţele în formă de cruce şi se aruncă în gol. Trupul îi este plin de tăieturi până la os, în forma literei Tau. Detectivul Arkadian are o misiune grea: ordinul Sanctus este protectorul textului original al Bibliei. Undeva în măruntaiele muntelui există o grădină care pare a fi cea a Edenului, dar aici cunoaşterea nu înseamnă păcat originar, ci putere divină. Când ziarista Liv pătrunde în Citadelă, ea e pe cale să descopere unul dintre cele mai înspăimântătoare secrete ale civilizaţiei.

Şi, ca să nu vă mai ţinem în suspans, vă spunem că puteţi câştiga 2 exemplare din Sanctus, noul roman publicat în cadrul colecţiei Strada Ficţiunii, editura ALLFA, dacă ne spuneţi care a fost romanul fantasy, cu mistere religioase, care v-a plăcut cel mai mult şi de ce.

Noi, echipa Bookaholic, vom selecta cele 2 răspunsuri câştigătoare dintre cele mai interesante şi creative comentarii primite de la voi (aveţi grijă ca adresele de e-mail indicate să fie valide şi corecte, pentru a vă putea contacta). Deadline: Miercuri, 9 noiembrie, ora 12.00.

Mult succes!

 

25 comentarii
  1. sandei ramona elena

    Dragostea si raul , roman al lui Anne Rice .Anne Rice ne transportă pe alte tărâmuri, de data aceasta în Roma secolului al XV-lea, un oraş al domurilor şi grădinilor suspendate, al turnurilor şi crucilor înălţate spre norii veşnic schimbători, al colinelor familiare şi al pinilor înalţi… Un oraş al lui Michelangelo şi al lui Rafael, al Sfintei Inchiziţii şi al lui Leon al X-lea, al doilea fiu al lui Lorenzo de Medici, deţinătorul tronului papal.
    , Toby O’Dare, fost asasin plătit al guvernului, este însărcinat de îngerul Malchiah să rezolve o crimă teribilă produsă prin otrăvire şi să dezlege misterul unui loc bântuit de un spirit fără de odihnă – un diabolic.Îmbarcat el însuşi într-o călătorie a ispăşirii, O’Dare se reconectează la propriul trecut, cu aspectele lui luminoase şi întunecate, înfricoşătoare şi tandre, condus de făgăduinţa salvării şi de o viziune mai adâncă şi mai bogată asupra dragostei.
    Foarte mult mia placut si La inceput a fost intunericul scrisa de R. Scott Bakker.

    Reply
  2. oana alexandra stanciu

    romanul fantasy, cu mistere religioase, care v-a plăcut cel mai mult este Codul lui da Vinci, un roman imbalsamat in mister, care te tine cu sufletul la gura si se joaca cu mintea ta. este o capodopera a lui dan brown care te face sa iti pui intrebari existentiale

    Reply
  3. lory

    Cu oarecare accente religioase, romanul Simbolul Pierdut al lui Dan Brown m-a incantat inca de la primele pagini. Mereu am fost o pasionata de puteri oculte, societati secrete si teorii ale conspiratiei.

    Reply
  4. Mara

    Ce se ascunde dincolo de tumultul vietii? Care sunt limitele spiritului uman? De unde venim, incotro ne indreptam? Sunt doar cateva intrebari carora Hermann Hesse le gaseste raspunsuri, prin gura personajului sau, Joseph Knecht din “Jocul cu margele de sticla”.
    Hermann Hesse, incearca o utopie, cu acest roman. Reia, practic, buna traditie a literaturii europene si tipul de „conte philosophique”, intr-o viziune germana care accepta mai greu caracterul ludic al artei, atribuindu-i scopuri morale si sociale.
    Paradoxal insa, “Jocul cu margele de sticla” chiar asta reuseste sa faca. Sa reconstruiasca traseul jucaus al gandurilor unui adevarat vindecator spiritual, Joseph Knecht.

    Reply
  5. Hurin

    Alegerea mea este ECHINOX, de Michael White.
    Iar motivul pentru care am facut aceasta alegere este destul de simplu: combina misterul, cu thrillerul si cu istoria si misticismul, ceea ce nu multe carti reusesc. Astfel, am putut intalni personalitatea ilustra a lui Isaac Newton intr-o lume a artelor magice intunecate, ce se intoarce sa bantuie Oxfordul zilelor noastre. Si poate ca, mai mult ca orice la aceasta carte mi-au placut stilul de a scrie al autorului si modul in care a abordat subiectul. Astfel, desi la mijloc este vorba despre un ritual magic religios stravechi, totul pare foarte credibil. Asa carte, mai rar!

    Reply
  6. Sabina

    Am citit luna trecuta “Conexiunea Alexandria” de Steve Berry si cred ca are cele mai serioase implicatii religioase din toate cartile pe care le-am citit pana acum. Chiar daca are elemente tipice lui Dan Brown ( un erou care dezleaga toate ghicitorile, organizatii secrete, un obiect de gasit, tradare si happy-ending), e o carte excelenta. Scopul protagonistului, dar si a celor aflati pe urmele sale, este gasirea bibliotecii pierdute din Alexandria. O grupare alcatuita din cei mai bogati si influenti oameni din lume, in frunte cu un austriac avid de cunoastere, cauta biblioteca. Pe de alta parte, Pazitorii, cei care au tinut secreta existenta unei ramasite a faimoasei biblioteci, se lupta sa ramana in umbra, deoarece secretele de acolo ar putea determina musulmanii sa provoace un razboi de talie mondiala.

    M-a uimit faptul ca autorul a putu sa teasa o panza atat de complexa si solida, dar mai ales m-au uimit ideile sale(in care exista,totusi,un sambure de adevar), conform carora Pamantul fagaduintei al evreilor este, de fapt, o zona din Peninsula Araba, care cuprinde si Mecca. Ceea ce implica ca Mecca nu e chiar asa de sfanta, lucru care ar face musulmanii sa turbeze.

    E o carte foarte buna, o recomand oricarei persoane e dispusa sa acorde destul timp si sa urmareasca firul povestii, pentru ca mertia.

    Reply
  7. sanctuary

    Daca putem include profetia in categoria misterelor religioase (parerea mea este ca putem), as opta pentru cartea “Un veac de singuratate” de Gabriel Garcia Marquez. Au trecut mai mult de 10 ani de cand am citit-o, dar senzatia este ca de abia am terminat-o; asa de proaspat imi este in memorie Macondo, microcosmosul imaginar unde se desfasoara timp de o suta de ani avatarurile familiei Buendia. Toata cartea, in fapt o expunere a suprarealismului folcloric latino-american, este un amestec fantastic de iluzie si realitate, de memorie si profetie, iar Gabriel Garcia Marquez este unul din marii prozatori ai zilelor noastre.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *