Scriitorii şi operele lor ne-au dat de-a lungul timpului motive de bucurie, ne-au transportat cu puterea imaginaţiei în lumi nabănuite şi au fost sursă de inspiraţie pentru multe lucruri bune şi frumoase din viaţa noastră. Iubitori ai literaturii, ne-am înconjurat nu numai de cărţi dragi nouă, ci am descoperit şi frumuseţea şi originalitate accesoriilor livreşti, de la bijuterii şi piese vestimentare, până la obiecte de decor.nCreativitatea unei bibliotecare a dus la realizarea unei inedite colecţii de săpunuri cu arome… literare, numită “Lovely Librarian“.

Bazată pe autorii preferaţi ai creatoarei, colecţia cuprinde săpunul lui Jack Kerouac, cu ghimbir şi morcov, un săpun Sylvia Plath ce ne învăluie în arome de levănţică şi trandafir şi săpunul Charles Bukowski, care ne împrospătează cu parfumul său de mentă şi busuioc.

Punctul de atracţie îl constituie însă ambalajele cu frumoase imagini ce amintesc de operele autobiografice ale celor trei: “On the Road“, romanul lui Kerouac, considerat un fel de Biblie a generaţiei Beat, “The Bell Jar” , unicul roman al Sylviei Plath, publicat iniţial sub pseudonim şi “Post Office” a lui Bukowski. Nici etichetele nu se lasă mai prejos şi ne îndeamnă să citim literatură de toate genurile.

Nu ştiu dacă aceste săpunuri au proprietăţi magice, dacă ne fac mai deştepţi, dacă ne şterg gândurile murdare sau poate vreo conştiinţă pătată, dacă ne curătă spiritul, cert este că locul lor e pe raftul oricărui bookaholic. Dacă ar fi să avem așa ceva cu autori români, ce arome credeți că s-ar potrivi cel mai bine și cui?

Sursă

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


4 comentarii
  1. Mara

    Nu credeti ca pe rafturile unui “bookaholic” ar sta mai bine chiar o carte? Si daca “bookaholicul” cu pricina ar mai si citi-o, ar fi si mai bine. Haideti sa lasam cartile sa fie ceea ce sunt, un scop in sine, nu suport pentru cesti de ceai sau sapun. Asta imi da senzatia unei false iubiri de carte.

    Reply
    1. Radu

      Intru totul de acord cu Mara. Ideea este buna, numai in masura in care vine din dragoste pt acei autori si nu aduce cu sine un sentiment de gratuita autosuficienta!

      Sa ne fie lectura placuta!

      Reply
  2. cristina

    Eu cred sincer ca dragostea de carti se poate vedea in orice forma si ca tine pana la urma de un stil de viata. Imi place sa am cartile pe niste rafturi frumoase, imi place sa am o geanta cu motive livresti, sa ma imbrac intr-o bluza cu un citat pe ea… nu vad nimic rau in asta, ba din contra. cartile fac parte din viata 🙂

    Reply
  3. Botez Sorin-Constantin

    Aroma de Cafea lui Thomas Mann, Aroma de Fructe de Padure lui Tolkien, Aroma de Mir lui Tatiana Niculescu Bran si lista poate continua la nesfarsit 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *