Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

111 Bacovia: mixat de Marius Chivu şi performat de Silent Strike

15.07.2015 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Miercuri, 15 iulie, de la ora 19.00, vi-l prezentăm pe George Bacovia aşa cum nu vi l-aţi imaginat vreodată: mixat de Marius Chivu în antologia 111 cele mai frumoase poezii, apărută la editura Nemira şi performat de Silent Strike pe ritmuri electro.

Totul se petrece în cel mai trendy spaţiu nou din centrul Bucureştiului: M60, pe strada Mendeleev, nr. 2.

“Poezia şi omul Bacovia sunt, paradoxal, prea puţin necunoscuţi. Cu toţii am citit  Plumb şiLacustră în şcoală (unde ni s-a mai spus că era bolnav), am învăţat că poezia lui e simbolistă, am aflat ce-i aia nihilo-melancolie, poate chiar ştim că versul îi aparţine, dar cei mai mulţi dintre noi nu l-am citit cu adevărat, iar despre viaţa lui nu cunoaştem mare lucru. Antologia de faţă este începutul unei frumoase prietenii cu Bacovia.” Marius Chivu

MARIUS CHIVU este prozator, cronicar literar şi traducător. A debutat cu volumul de poezieVîntureasa de plastic. A publicat: volumul de povestiri Sfîrşit de sezon (2014), cartea de interviuri Ce-a vrut să spună autorul (2013), jurnalul de călătorie Trei săptămâni în Himalaya ( 2012), a iniţiat şi coordonat antologia Best of. Proza scurtă a anilor 2000 ( 2013) şi volumul colectiv Primul meu porno (2011). Din 2005 este redactor-editor la Dilema veche, unde ţine cronica literară, şi editorialist al revistei ELLE.

SILENT STRIKE este un compozitor de muzică electronică, născut în oraşul Bacău în 1982. Invitat la nenumărate festivaluri din ţară şi din străinătate, a cântat totodată în deschiderea unor nume mari precum Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Jazzanova sau Dj Food. Până acum a lansat 5 LP-uri şi 6 EP-uri. Albumul său de debut, Silent Strike, îi are ca invitaţi pe Ada Milea, Maria Radu, Vlaicu Golcea, Electric Brother. Cel mai nou E.P. intitulat Quasar s-a lansat în luna mai şi conţine colaborări cu Lucian Ban, Makunouchi Bento şi Muse Quartet.

Organizer

Editura Nemira
Email:
office@nemira.ro
Website:
www.nemira.ro

Venue

M60
strada Mendeleev, nr. 2
București, Romania
+ Google Map
Phone:
031 410 0010
Website:
http://m60cafe.tumblr.com/