Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Adriana Săftoiu în dialog cu cititorii din Bucureşti

04.06.2015 @ 6:00 pm - 8:00 pm

• „Prima mea zi la capătul a zece ani de colaborare cu Traian Băsescu a fost vineri, 30 martie. Dimineaţă a sunat telefonul. Nu îmi era greu să-mi imaginez cine ar fi putut să fie. N-am răspuns. În sfîrşit, eram liberă de contract. Apoi, telefonul a sunat din nou. «Te caută Preşedintele», m-a informat bine cunoscuta voce de la secretariat. «Nu mai lucrez la Cotroceni. Poţi să-i spui că nu am răspuns la telefon.»” (Adriana Săftoiu)

Volumul-eveniment Cronică de Cotroceni, semnat de Adriana Săftoiu şi apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego-grafii”, a înregistrat recorduri de vînzări atît pe piaţa de carte, fiind declarat bestseller Bookfest 2015, cît şi în online.

Joi, 4 iunie, de la ora 18.00, la Magazinul Diverta din Piaţa Romană, nr. 5, lîngă clădirea A.S.E., Adriana Săftoiu se va întîlni cu cititorii din Bucureşti.Evenimentul va cuprinde o sesiune de autografe și o discuție în care autoarea va răspunde întrebărilor celor prezenți.

Numele Adrianei Săftoiu este prezent în conştiinţa publică şi a specialiştilor mass-media mai ales datorită profesionalismului prin care s-a remarcat în anii cînd a fost consilier prezidenţial şi purtător de cuvînt al Preşedintelui României.

Scrisă cu nerv, cu un spirit de revoltă bine temperat, şi bazîndu-se pe iscusinţa autoarei de a analiza retrospectiv fapte la care a fost martoră nemijlocit, cartea Adrianei Săftoiu se constituie astfel într-o mărturie condusă inteligent despre o epocă şi cîteva dintre personajele ei aflate la putere sau în preajma acesteia, dar şi despre ce se poate întîmpla atunci cînd convingerile personale ajung să se afle în opoziţie cu ale celor din jur.

Însemnările sale din jurnal, completate cu numeroase amintiri, reconstituie fragmentar acea perioadă din viaţa autoarei, într-o vreme cînd speranţele renăscute ale multor români se aflau pe un trend ascendent. Iluziile însă nu pot dura o veşnicie. Simple gesturi, evenimente sau scurte schimburi de replici vin să ne sugereze o altă lume, îndeobşte nevăzută sub toate faţetele ei, una în care regulile par fluide şi imposibil de ordonat, iar deciziile depind prea adeseori de afinităţi sau aversiuni greu de înţeles.

Adriana Săftoiu este absolventă a Facultăţii de Litere, secţia Română-Spaniolă, a Universităţii din Bucureşti. A fost jurnalist, purtător de cuvînt al Guvernului Radu Vasile între 1998 şi 2000, consilier al Preşedintelui României şi purtător de cuvînt al Administraţiei Prezidenţiale în perioada 21 decembrie 2004 – 30 martie 2007 şi membru în Parlamentul României, de unde, în ianuarie 2012, şi-a dat demisia de onoare. În prezent este managerul propriei firme de P.R. şi comunicare. A mai publicat Vocile puterii. De vorbă cu purtătorii de cuvînt (2007) şi Jurnal de campanie (2009).

Organizer

Editura Polirom
Website:
www.polirom.ro

Venue

Diverta
Piata Romana, nr. 5
Bucuresti, 10371 Romania
+ Google Map
Phone:
0727.356.237
Website:
http://www.clubdiverta.ro/