Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

David Sedaris la București

12.12.2014 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Editura Publica și Librăria Bastilia au deosebita plăcere de a vă invita la lansarea cărții În pielea goală, traducerea în limba română a cunoscutului volum Naked al scriitorului american David Sedaris. Alături de autor, invitat este Cristian Lupșa, editor al publicației Decât o revistă.  Evenimentul va include o sesiune de întrebări și răspunsuri și una de autografe. 

Recent ieșită de sub tipar, În pielea goală a apărut în colecția de non-ficțiune NARATOR a Editurii Publica.

DAVID SEDARIS este unul dintre cei mai cunoscuți autori americani contemporani, autor al bestsellerurilor The Barrel FeverHoliday on IceMe Talk Pretty One DayLet’s Explore Diabetes with Owls. Și-a antrenat sarcasmul, observațiile fine ale condiției umane și spiritul critic incisiv încă de copil, crescând alături de 5 frați și surori, cu care concura pentru a-și face mama să râdă (de altfel, sora lui – Amy Sedaris – este o cunoscută actriță de comedie). Recunoașterea a venit imediat după ce a fost invitat de Ira Glass să citească la NPR câteva eseuri care relatau întâmplări din experiența lui ca elf la magazinul Macy’s din New York.

„Sunt aproape 10 ani de când am ascultat pentru prima oară o poveste de David Sedaris și țin minte că m-am oprit din ce făceam pentru că nu mai auzisem niciodată o astfel de voce. Nu mă refer la glas, deși e la fel de inconfundabil, cât la vocea narațiunii, o împletire nepereche între dulce și amărui, între auto-ironie și vulnerabilitate. E vocea unui om care te invită să te așezi lângă el și să călătoriți împreună prin viață, plini de uimire. Eseurile lui Sedaris sunt despre nimicurile prin care trecem cu toții – familie, relații, momente stranii prin aeroporturi și cafenele –, dar și despre cum aceste nimicuri sunt de fapt totul.” (Cristian Lupșa)

Din liceu n-am mai râs de unul singur în public. Nu pentru că aş fi un sobru, ci din cauza cinismului-defect profesional de jurnalist. Până ce am cumpărat o carte de Sedaris dintr-un aeroport. Şi am început să râd. Un râs fin, autoironic, cu alinturi antropologice. Un râs din care şi înveţi. Vecinul din avion m-a întrebat de ce râd. I-am dat să citească. La sosire a intrat în prima librărie şi a cumpărat un Sedaris.” (Vlad Mixich – jurnalist)

Details

Date:
12.12.2014
Time:
7:00 pm - 9:00 pm
Website:
http://www.librariumgrup.ro/bastilia/n/david-sedaris-la-bucuresti

Organizer

Editura Publica
Phone:
(+40) 21 231 52 18
Email:
carte@publica.ro
Website:
http://www.publica.ro/

Venue

Bastilia Librarium
Piața Romană nr. 5
București, Romania
+ Google Map
Website:
http://www.librariumgrup.ro/