Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dublu eveniment pe 6 iunie: Lansarea cărții Utopii performative și dezbatere “Artiștii de mâine – de ce (nu) ne plac?”

06.06.2014 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Noua carte a criticului Cristina Modreanu, Utopii performative. Artiști radicali ai scenei americane în secolul 21 va fi prezentată într-u cadru mai puțin formal pe 6 iunie, ora 18.30 la Librăria din Fundul Curții. Lansarea din 6 iunie va fi însoțită de o dezbatere pe tema “Artiștii de mâine – de ce (nu) ne plac?” moderată de profesor universitar Marian Popescu, care a scris și prefața volumului.

”Cartea include un nucleu de artiști americani care, prin temele alese și prin practicile lor de lucru, încearcă să reconfigureze artistic transformările prin care trecem cu toții – oameni și societăți – la acest început de secol 21. Aceste încercări utopice trezesc însă adesea disconfortul publicului și/sau respingere din partea criticilor. De aceea împreună cu profesorul Marian Popescu, am ales această temă de discuție la care vor lua parte Ioana Păun, Carmen Lidia Vidu și Mihaela Michailov, câțiva dintre artiștii români care pot spune din proprie experiență cum reușesc să-și păstreze direcțiile de cercetare fie cu ajutorul, fie în ciuda reacțiilor pe care opera lor le trezește”, spune autoarea cărții.

Recent ieșită din tipar, cartea Utopii performative urmează să fie lansată și la Sibiu, vineri, 13 iunie, ora 13.00 la Centrul Habitus, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și pe 15 iunie, ora 11.00, la Galeria Calina din Timișoara, în programul Festivalului European al Spectacolului.
Cartea este un proiect cultural sustinut de UNITER – Uniunea Teatrală din România, din timbrul teatral și apare cu sprijinul Asociației Române pentru Promovarea Artelor Spectacolului. Autoarea mulțumește și Comisiei Fulbright România, precum și Teatrului de Comedie pentru susținere.

Details

Date:
06.06.2014
Time:
6:30 pm - 8:00 pm
Website:
https://www.facebook.com/events/285125368331926/

Organizer

Editura Humanitas
Website:
www.humanitas.ro

Venue

Librăria din Fundul Curții
Calea Victoriei 120
București, România
+ Google Map
Phone:
(+40)21 317 18 28
Website:
www.librariilehumanitas.ro