Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea romanului „Cusătoresele”, de Emilia Muller

09.02.2018 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Vineri, 9 februarie 2018, romanul „Cusătoresele” pășește în lume la braț cu editura Eikon și trei invitate speciale.

Vor vorbi cu înflăcărare publicului prezent doamnele Ana-Maria Nistor, Roxana Cazaciuc și Corina Bratu

Moderator: Valentin Ajder, directorul editurii Eikon.

Explorând probleme de comunicare, mai noi sau mai vechi, subiecte tabu, nevoi negate și descoperiri filosofale, romanul “Cusătoresele” vă va încânta de la prima filă.

Acțiunea romanului se desfășoară în orașul Cluj-Napoca, dar cum scriitoarea v-a obișnuit cu recomandări excursionistice, nu vor lipsi nici acestea din roman. Dan, personajul principal al romanului, capătă acces la gândurile femeilor. Și nu pățește la fel precum personajul interpretat de Mel Gibson, electrocutându-se cu foehnul. Ci mai degrabă, precum cel jucat de Robin Williams. Infiltrat în grupul secret, condus de fosta lui prietenă, Dan descoperă cu stupoare că femeile vorbesc și despre altceva decât despre rochițe și pantofi.

Subiectele delicate pe care Dan le descoperă fac să merite efortul de a-și fi epilat picioarele și a purta perucă. Curând, inflitrarea lui pare să devină mai periculoasă decât s-ar fi așteptat inițial, iar în urma unei crime misterioase, Dan este nevoit să părăsească țara, lăsând “în aer” anumite lucruri.

Bărbații să nu se teamă! Este suficient material didactic și pentru ei aici. În special, dacă sunt în căutare de răspunsuri la întrebările „De ce iubim femeile?” și „Ce-o fi în capul ei?”.
Femeile, în schimb, se vor regăsi în anumite situații și personaje prezentate în acest roman. Dar cel mai mult, își vor (re)găsi muze care de mult își cereau dreptul de a fi (re)slăvite. Așadar, scriitoarea și muzele din acest roman se vor contopi într-o singură voce – una care dorește să aducă recunoaștere femeilor extraordinare.

Onoruri ce aduc roșu în obraji romanului:
„Cuvântul Înainte” scris de talentata scriitoare Zully Mustafa
Lucrarea „Taifasuri” ce dă viață copertei, pictată de artista desăvârșită Iuliana Mara

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map