Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea volumului “Două supravieţuitoare” de Daniela Ştefănescu!

11.11.2014 @ 6:30 pm - 8:30 pm

Daniela Ştefănescu lansează un roman emoţionant, marţi 11 noiembrie, ora 18.30, în Librăria Cărtureşti-Verona.

Două supravieţuitore este o carte tulburătoare, în care triumfă speranţa. 

Alături de autoare, la eveniment, vor fi prezente: Luana Schidu (traducătoare), Nicole Sima (scriitoare) şi Magdalena Mărculescu (director editorial Editura Trei).

Povestea răscolitoare a două supravieţuitoare care au obţinut o victorie asupra timpului (anihilând o distanţă de jumătate de veac), a spaţiului (înlăturând o distanţă de jumătate de glob) şi a unui duşman similar (învingând o boală nemiloasă).

lansare Doua supravietuitoare de Daniela StefanescuCartea se bazează pe trăiri reale, pe documente, pe însemnări făcute în vâltoarea desfăşurării evenimentelor, având marca autenticului; dar bogata imaginaţie şi talentul literar ale autoarei îşi lasă şi ele amprenta, transmiţând un mesaj puternic, încărcat de optimism.

“Eroina are deschis drumul regenerării, al vieţii. Ea triumfă în înfrângere, câştigând lupta cu sinele. Sinceritatea este desăvârşită, […] păstrând ceea ce este câştigat, pe latura construcţiei şi a unei pudori caracteriale, de promiţătoare ţinută.” – Barbu Cioculescu

Claire este o fetiţă minunată, a cărei viaţă este schimbată radical la doar doi ani şi jumătate, de un diagnostic implacabil: leucemie. Dar Claire este şi preadolescenta sănătoasă, energică, veselă, isteaţă. Două persoane diferite? Aparent, da. În realitate, aceeaşi copilă, la câţiva ani după încheierea tratamentului dur şi invaziv care i-a răpit ani din viaţă, dar i-a şi redat-o, ca să se poată bucura din plin de ea.

În ciuda subiectului sumbru, povestea nu este tristă, ci emană curaj, speranţă şi încredere. Romanul creşte chiar sub ochii cititorilor, născând mereu alte întrebări, care-şi vor găsi răspuns abia în paginile de final.

Daniela Ştefănescu (n. 1952) a absolvit Facultatea de Limbi Germanice din Bucureşti. A lucrat ca profesor, apoi ca redactor la Editurile Creangă, Kriterion, Humanitas şi Trei.

Excelentă traducătoare de beletristică şi de cărţi umaniste. A tradus şi redactat la Editura Trei din S. Freud şi C.G. Jung. Autoarea unor repovestiri (Fr. Schiller, Wilhelm Tell), îngrijitor de ediţie (Mircea Ştefănescu, Amintirile unui dramaturg). Membră a Uniunii Scriitorilor, secţia prozatori. Dintre romanele publicate: Compoziţie la patru mâini, Intrarea oprită, Eu sper, tu speri, el (ea) speră… Este menţionată în Who’s Who în România, în Enciclopedia personalităţilor din România şi în Dicţionarul general al literaturii române.

Vă invităm la un dialog incitant cu Daniela Stefănescu în Librăria Cărtureşti-Verona.

Details

Date:
11.11.2014
Time:
6:30 pm - 8:30 pm

Organizer

Editura Trei
Phone:
021 300 60 90
Website:
http://www.edituratrei.ro/

Venue

Librăria Cărturești Verona
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
Phone:
021 317 3459
Website:
http://librarie.carturesti.ro/