Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Lansarea volumului “Senzoriada”, de Cristian Mihail Teodorescu

25.04.2014 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Volumul “Senzoriada” cuprinde patru povestiri, o nuvelă şi un roman. Povestirea ”Spaţiul fazelor” descrie efecte posibile ale decelerării unor electroni până când lungimea lor de undă de Broglie se suprapune peste toată lumea noastră. “Mutăţeii” reprezintă o povestire cu nuanţe post-moderniste pornind de la posibilitatea existenţei unor fiinţe formate numai din cap şi picioare. 
“Nicio zi nu seamănă cu cealaltă” este un clasic hard SF, despre momentul în care bacteriile subpământene producătoare de petrol devin inteligente. “Basme africane” este o povestire fantastico-absurdă, iar nuvela “Alfabetul spre Venus” relatează recuperarea unui fizician ratat şi direcţionarea cercetărilor lui în vederea obţinerii scopului dorit de către o fiinţă sosită din viitor.

În sfârşit, “Senzoriada” are în comun cu Ciberiada lui Stanislav Lem personajele Trurl şi Clapauţius, de data aceasta inventatori români, trăind în viitorul apropiat; epopeea descrie descoperirile lor, elucidând o parte din misterele lumii contemporane.

Organizer

Editura Nemira
Email
office@nemira.ro
View Organizer Website

Venue

Centrul Cultural Calderon
J. L. Calderon nr. 39
București, România
+ Google Map