Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Made in RO – Târg de design românesc ediția a IV-a, cu tema Urban Interior

17.05.2014 @ 11:00 am - 18.05.2014 @ 8:00 pm

lei10
Made in RO Targ de design romanesc editia 4, 17-18 mai

Pe 17 și 18 mai, DESIGNIST, cea mai apreciată platformă de design din România, pregătește a IV-a ediție Made in RO – Târg de design românesc. Evenimentul este parte integrantă a Romanian Design Week și se va desfășura la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat pe str. Halelor nr. 5, în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Tema acestei ediții

Ediția a IV-a Made in RO are loc în primul weekend al festivalului Romanian Design Week, iar tema sa, denumită sugestiv Urban Interior, se aliniază temei centrale a festivalului – Designul în spații publice. Designul este peste tot în jurul nostru, e un limbaj care ne influenţează viaţa de zi cu zi – iată motto-ul acestei ediții.

Astfel, provocarea pe care o lansăm designerilor români selectați să participe la Made in RO este aceea de a crea obiecte inspirate de spațiul urban. Diversitatea este cuvântul cheie: vei descoperi obiecte de mobilier, decorațiuni, finisaje pentru casă, piese ceramice, dar și accesorii & bijuterii expuse ca într-un oraș în miniatură.

Urban Interior înseamnă piese ce preiau şi reinterpretează elemente de arhitectură urbană sau simboluri, embleme ale spaţiului urban în care trăim. Piese inspirate de amintiri, experienţe, constraste, elemente care sintetizează imaginea urbană sau interacţiunea cu spaţiul public. Astfel, la Made in RO vei găsi obiecte care aduc spațiul urban la interior, nu sub forma unor experimente artistice, ci sub forma unor piese care se integrează familiar, cosy și smart interioarelor contemporane.

Colectia H.O.M.E. - designer Irina Neacsu Cercei Vara la Paris - designer Alina Simion Farfurii zburatoare - designer Dragos Motica Papusa Abbit+Bear

Premiul Best Design Made in RO

Cel mai reușit design Made in RO, care se înscrie temei acestei ediții va primi premiul Best Design Made in RO, care va consta în posibilitatea de a urma cursuri de formare profesională la Creative Learning și în cadrul Școlii de bijuterie contemporană Assamblage. Este important ca designerul câștigător să învețe de la profesioniști cum să-și ducă mai departe inițiativa antreprenorială, dar și cum să-și îmbunătățească cunoștințele tehnice.

Piesele noi, create pe tema acestei ediții, vor merge, în funcție de selecția juriului Made in RO, într-o expoziție de grup.

Această ediție aduce în premieră un spațiu special dedicat ceramicii și designerilor care lucrează cu acest material. Evoluția și diversitatea acestui segment în designul românesc merita o atenție deosebită: 5 designeri te vor aștepta cu piese foarte decorative, prezentate în premieră și proaspăt scoase din cuptor. De exemplu, unul dintre ei, designerul Dragoș Motica, a reușit să-și producă noua colecție de farfurii la fabrica Faimar (înființată în 1979), din Baia Mare.

Placi decorative din ciment - produse de Manolo Manufaktura Raft si cuiere Porumbel, din metal - design Cai verzi pe pereti Rucsac din piele - design Clean Everything Perne Ca la Oras - designer Adrian Balcau

La Made in RO, vei cunoaște un producător român de plăci decorative din ciment: acel mozaic de care era îndrăgostit și Gaudi, care încă mai rezistă prin spații cu istorie din oraș, și care a renăscut prin lucrările arhitectului Corvin Cristian. Este produs în România de Manolo Manufaktura. Iar pentru o pauză de socializare, cu design inclus, vei sta la cafenea, poziționată strategic în centrul târgului, unde vei savura cele mai fine bunătăți Pain Plaisir.

Vor expune: Manolo-Manufaktura, Adrian Balcău, Arcasha, Clean Everything, Una ca Luna, Mădălina Teler, Arhidot Design, Irina Neacșu, Cai verzi pe pereți, Sucita Goodies, Mihaela Ivana, SimpLuxury, DecoBox, .care?Cutare, Alina Turdean, FabLab, Alexandru Coral Popescu, Irina Florea, Bowtique, 441 Design Studio, Alina Simion, Abbit+Bear, DDJewelry, Zâmburi, Dragoș Motica, The Awesome Project, Alice, Alexandra Constantinescu.

Când: 17-18 mai

Unde: Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Detalii și poveștile designerilor participanți pe www.designist.ro.

Elementul grafic al vizualului este tot un design Made in RO, semnat Ciprian Vrabie.

Details

Start:
17.05.2014 @ 11:00 am
End:
18.05.2014 @ 8:00 pm
Cost:
lei10
Website:
https://www.facebook.com/events/711405512236219/

Organizer

Designist
View Organizer Website

Venue

Impact Hub
Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1
București,
+ Google Map
Phone
+40 728 453 297
View Venue Website