Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Noul scurtmetraj de animație „Frozen Fever” va fi lansat odată cu filmul live-action „Cenușăreasa” de la Disney

13.03.2015 @ 6:00 pm - 9:00 pm

Personajele preferate din filmul de animaţie „Frozen / Regatul de gheaţă” de la Studiourile Walt Disney Animation revin pe marele ecran în scurtmetrajul de animaţie „Frozen Fever”. Acesta va fi proiectat înainte de filmul live-action „Cenuşăreasa” de la Disney, care va avea premiera în ţara noastră pe 13 martie 2015, fiind distribuit de Forum Film România.

Personajele animaţiei Disney “Frozen / Regatul de gheaţă” au fost adorate de public când au debutat pe marele ecran în 2013. Însă când realizatorii filmului au adus gaşca înapoi în noul scurtmetraj “Frozen Fever”, ei au fost foarte atenţi. “Este foarte amuzant”, spune regizoarea Jennifer Lee, “am simţit aceeaşi stare de angoasă – poate chiar mai mult –, întrucât ştiam că oamenii ţin la aceste personaje şi i-au purtat în propriile lor călătorii. Şi-au imaginat cum au evoluat şi care e viitorul lor. Dar a trebuit să lăsăm aceste sentimente deoparte şi să spunem o poveste credibilă pentru aceste personaje, aşa cum a fost şi în cazul filmului.”

Elsa, Regina din Arendelle, a adus de una singură iarna eternă care a acoperit un sat întreg în zăpadă şi gheaţă. Cu o fluturare a mâinii, ea a creat un om de zăpadă magic care adoră distracţia în căldura soarelui şi care se poate bucura de acest lucru atunci când Elsa are grijă prin magia ei să-l menţină rece. Marele palat pe care l-a construit de una singură se poate mândri cu o scară de gheaţă şi un candelabru impunător, unic. Dar poate Elsa să organizeze o petrecere?

FROZEN FEVER

 

Este ziua Annei, iar Elsa vrea să organizeze pentru sora ei o petrecere de neuitat, pentru a fi iertată şi a face uitate zilele în care cele două au fost despărţite de uşile închise. “Elsa este hotărâtă să-i ofere Annei o petrecere grandioasă, aşa cum n-a avut când erau mici şi erau izolate de lume”, spune regizoarea Jennifer Lee. “Elsa le cere ajutorul lui Kristoff, Sven şi Olaf – toţi cei care ţin la Anna.”

FROZEN FEVER

Elsa a pregătit tortul, o grămadă de cadouri şi un plan abil prin care să dezvăluie surpriza, însă puternica Regină a ţinutului Arendelle ascunde ceva ce poate strica totul. “Elsa a răcit”, spune regizorul Chris Buck, “dar nu este orice fel de răceală. Există magie în strănuturile ei”. “Ce nu ştie Elsa este că, atunci când strănută, magia sa creează mici oameni de zăpadă – Snowgies – foarte drăgălaşi şi puşi pe şotii. Fac fel de fel de boroboaţe la petrecere”, adaugă Buck. “Şi la fel ca Olaf, ei stau cu ochii pe tortul pregătit pentru Anna”.

Scurtmetrajul animat readuce vocile care au dat viaţă personajelor din “Frozen”. Kristen Bell (din serialul “House of Lies” de pe canalul Showtime) este vocea Annei, iar Idina Menzel (nominalizată la premiul Tony şi câştigătoarea acestui premiu pentru spectacolul de pe Broadway “Wicked”) este Elsa. Jonathan Groff (din serialul “Looking” difuzat de HBO) îi dă viaţă lui Kristoff şi Josh Gad (“The Wedding Ringer”) este vocea omului de zăpadă, Olaf. Câştigătorii premiului Oscar pentru cel mai bun cântec, Kristen Anderson-Lopez (“Up Here”) şi Robert Lopez (“The Book of Mormon”) au scris melodii noi pentru această animaţie, iar compozitorul Christophe Beck s-a ocupat de muzică. “Frozen Feaver” este regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, produs de Peter Del Vecho şi Aimee Scribner, iar producătorul executiv este John Lassseter.

FROZEN FEVER

Premii câştigate de “Frozen”

– “Frozen” a câştigat două premii Oscar (Cel mai bun film de animaţie şi Cel mai bun cântec, “Let It Go”) şi Globul de Aur pentru Cel mai bun film de animaţie;

– Kristen Anderson-Lopez şi Robert Lopez au câştigat un premiu Grammy pentru cel mai bun cântec dintr-un film. Anderson-Lopez, Lopez, Tom MacDougall şi Chris Montan împart un premiu Grammy pentru cea mai bună coloană sonoră pentru un fim;

– E animaţia cu cele mai mari încasări realizate vreodată, 1,27 de miliarde de dolari global.
Albumul cu coloana sonoră a animaţiei “Frozen” este cel mai bine vândut album în 2014, în topul Billboard. S-a menţinut pe primele cinci poziţii 33 de săptămâni consecutive în topul Billboard 200, inclusive 13 săptămâni pe locul 1. A primit discul de platină pentru cele peste 3,9 milioane de exemplare vândute.

Trailer „Frozen Fever”

***
Despre Forum Film România

Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney. În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, Lionsgate, Weinstein, FilmNation şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.

Details

Date:
13.03.2015
Time:
6:00 pm - 9:00 pm
Event Tags:
, , , , ,