Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„Povesti cu scriitoare si copii” la Brasov

05.02.2015 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Joi, 5 februarie, la ora 18.00, la Librăria „Șt.O. Iosif” din Braşov (Str. Mureşenilor nr. 14), va avea loc o dezbatere pornind de la volumul „Poveşti cu scriitoare şi copii”, coordonat de Alina Purcaru, apărut în 2014 la Editura Polirom, şi în ediţie digitală.

Participă: Rodica Ilie, Alina Purcaru, Dana Lupșa, Adriana Bărbat, Adrian Lăcătuș

Moderatoare: Dana Anghelescu

Eveniment organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere, Universitatea Transilvania din Brașov.

În volumul coordonat de Alina Purcaru, optsprezece poete, prozatoare și eseiste povestesc despre posibilitatea scrisului după apariția copiilor: firesc, uman, cu autenticitatea și curajul confesiunii. Textele vorbesc despre transformări profunde, care au atins și scrisul, despre relația cu lumea din jur, despre reușite și obstacole și nu în ultimul rînd, despre forme de dragoste și atașament – față de copii și față de propriile cărți. O scriitoare care este și mamă e inevitabil pusă în fața unui șir de decizii sensibile, iar Povești cu scriitoare și copii aduce la suprafață optsprezece mărturii despre încercările de fiecare zi, în care scrisul a rămas o prezență vitală, chiar și atunci cînd nu a (mai) fost o prioritate.

Autoarele volumului: Svetlana Cârstean, Adina Dabija, Ana Dragu, Domnica Drumea, Cristina Ispas, Luminiţa Marcu, Angela Marinescu, Ştefania Mihalache, Ioana Morpurgo, Viviana Muşa Augusto, Carmen Muşat, Simona Popescu, Adina Rosetti, Miruna Runcan, Georgiana Sârbu, Simona Sora, Mihaela Ursa, Elena Vlădăreanu

Carte recomandata de Bookaholic.ro

Alina Purcaru este redactor al revistei Observator cultural. A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti şi a lucrat în presă, ca redactor la departamentul de cultură al ziarului Cotidianul. Este coautoare a romanului colectiv Rubik (Polirom, 2008) şi a publicat cronici de carte şi articole în presa culturală: Observator cultural, Dilema veche, Dilemateca, Noua literatură şi Suplimentul de cultură. Scrie frecvent pe site‑ul www.bookaholic.ro.

Organizer

Editura Polirom
View Organizer Website

Venue

Librăria „Șt.O. Iosif”
Str. Mureşenilor nr. 14
Brașov, Romania
+ Google Map
Phone
0268/477799, 0268/478595
View Venue Website