Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Proiectul „Carte peste Carte” revine cu o ediție specială de Crăciun, pe 14 și 15 decembrie, în club La Scena

14.12.2013 @ 4:00 pm - 15.12.2013 @ 5:00 pm

  • De data aceasta, în premieră, vom strânge cărți pentru doi beneficiari: Asociația „Sfânta Ana” din București și comunitatea din Ponorâta, Maramureș.
  • Evenimentul de colectare va avea loc în clubul La Scena” (Calea Călărașilor, nr. 55). Cărțile pot fi aduse oricând, în zilele de 14 și 15 decembrie, între orele 14:00 și 21:00

Carte peste carte”a ajuns deja la a 5-a ediție, după ce, în trecut, a reușit să strângă în total peste 6000 de volume pe care le-a donat unor instituții defavorizate din punct de vedere al fondului de carte (școli, biblioteci, case de copii etc.).

Ediția de față își propune să-i ajute pe cei 35 de beneficiari ai Centrului de Zi Sfânta Ana”. Aceștia au vârste cuprinse între 14 și 33 de ani și suferă de handicap mintal grav și alte boli asociate. De cealaltă parte, voluntarii care au continuat proiectul de ajutorare a copiilor din Ponorâta, Maramureș, ne-au povestit despre acțiunea lor de Crăciun în cadrul comunității respective și ne-au spus că micuților le-ar trebui și cărți. În Ponorâta sunt 41 de copii preșcolari care s-ar bucura să primească așa ceva de la Moș Crăciun. De aceea, facem apel pentru donarea de cărți pentru copii (cu multe ilustrații, de nivelul grupei pregătitoare sau claselor primare), cărți de colorat sau cu pictograme.

Pentru că vrem să răsplătim efortul participanților de a dona din bibliotecile proprii pentru cei mai puțin norocoși, am pregătit pentru weekendul acesta un program special.

Astfel, campania de colectare de carte debutează în spațiul gazdei noastre, La Scena (Calea Călărașilor, nr. 55), sâmbătă, 14 decembrie, la ora 16:00, cu un concert Soul Serenade.

Trupa, câștigătoare a locului al doilea la Festivalul European de Blues din Toulouse, este o nouă și revigorantă interpretare acustică a muzicii blues, soul și gospel.

Iar duminică, 15 decembrie, de la ora 15, în același loc, am pregătit două surprize pentru copii și părinți:

Crina Zvobodă s-a lansat în cadrul emisiunii Românii au talent, unde a susținut un show excepțional împreună cu o păpușă, interpretând-o pe „bunica” ei haioasă.

Spectacolul susținut duminică va fi adresat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani.

  • Ora 16 – proiecții de scurt-metraje NexT Kids

Rising Hope – Germania, 2012, 10 ‘, regia Milen Vitanov

Simfonia Monștrilor – Germania, 2012, 3 ‘, regia Kiana Naghshineh

Povestea Creionului Roșu – Iran, 2012, 7 ‘, regia Ali-Reza Chitaei

Uriașul – Spania/Portugalia, 2012, 11‘, regia Luís da Matta Almeida, Júlio Vanzeler

Trece trenul”,Ginjas”, Păpușa”,Joc de umbre” ș.a. ne povestesc cu inteligență, emoție și umor despre joacă și prieteni, despre despărțiri, desen, competiții și despre cei mai muzicali și grijulii monștri de pe planetă.Filmele dureaza intre 3 si 11 minute fiecare și sunt produse în anii 2012 și 2011, în Germania, Spania, Portugalia, Franța, Portugalia, Rusia, Turcia și Iran.Lista completă a filmelor ce vor fi proiectate în cadrul evenimentului poate fi găsită aici.

Pentru cei care nu pot ajunge la evenimente, cărțile pot fi aduse la localul „La Scena” sâmbătă, 14 decembrie, și duminică, 15 decembrie, oricând în intervalul 14:00 – 21:00.

Intrarea la evenimentele din cele două zile este liberă, dar accesul se face pe bază de cărți. Vă așteptăm!

N.B.: Este important de știut că, pe perioada desfășurării evenimentelor pentru copii, în spațiul aferent nu se fumează.

Ediția specială „Carte peste Carte” de Crăciun este organizată în parteneriat cu La Scena”.

Sponsor: Inmedio – care se va alătura cauzei noastre prin donație de cărți de colorat, cărți pentru copii și jucării pentru tinerii de la Centrul de Zi „Sfânta Ana”

 

Carte peste carte” este un proiect al Asociației Paspartu, proiect care își propune să intermedieze legătura dintre cei dispuși să doneze cărți și instituțiile care au nevoie de ele. Se au în vedere bibliotecile, casele de copii, școlile sau alte locuri care din diverse cauze nu dețin fondul de carte necesar.

Organizer

Asociația Paspartu
Email:
contact[at]asociatiapaspartu.ro
Website:
http://asociatiapaspartu.ro/

Venue

La Scena
Calea Călărașilor, nr. 55
București, România
+ Google Map
Phone:
0724. 081 810
Website:
http://lascena.ro/