Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Târgul Cărtureștilor – micul târg de cadouri deștepte

01.12.2013 @ 9:00 am - 31.12.2013 @ 7:00 pm

Târgul Cărtureștilor, ajuns anul acesta la a opta ediție, ține toată luna decembrie în librăriile Cărturești propunând și de această dată idei pentru cine caută cadouri deștepte: cărți noi și frumoase, decoraţiuni ingenioase, papetărie în ediții speciale, jucării de designer, turtă dulce, ceaiuri, ceşti, muzici și povești de iarnă.
Pentru lecturile de vacanță, treceți pe la raftul de noutăți, unde vă așteaptă direct din tipar noul volum semnat de Iv cel Naiv și Vali Petridean, Nesfârșesc, sau Best of: proza scurtă a anilor 2000, de Marius Chivu (editor). N-ar trebui ratate nici Părul Venerei, de Mihail Șișkin sau cartea cu sâmburi de zâmbet, Zâmburi, de Adriana și Ștefan Liuțe.

Printre recomandările muzicale ale librarilor se numără O, ce veste minunatăprimul album de colinde românești al Angelei Gheorghiu, noul album al lui Robbie Williams,Swings both ways, discul Music of the night semnat de André Rieu și Johann Strauss OrchestraMerry Christmas, Baby, de Rod Stewart sau ediția deluxe a Midnight Memories, de One Direction.

Sunt așteptate la raft și modele noi din seria de carnete ROD semnate de Pisica Pătrată, Vali Petridean și Maria Surducan – pentru inspirația zilnică a celor care iubesc ilustrația românească. Gusturile cosmopolite  au la dispoziție carnete și agende pentru 2014 de la MoleskinePaperblanksLegamiPomegranate sau Roger la Borde. Iar cine crede în continuare în puterea caligrafiei poate testa pe îndelete noutățile din domeniul instrumentelor de scris (de la LindauerParkerCaran d’Ache,Faber CastelParafernaliaWortherPillotMark’s Tokyo EdgeMoleskine,Kimmidoll).

sample

Tot la târg, în spațiul dedicat creativității autohtone, ROD, s-au adunat produse gândite special pentru Sărbători: globuri și decorațiuni de Crăciun de la Kihi-Kiha, agende festive și pachețele de la Woodish, figurine decorative de la Cai verzi pe pereți, ceramică semnată de Alina Constantinescu sau Mădălina Teler, brăduți de laDecobox, pantofi cu motive persane creați de Bianca Georgescu și jucării concepute de Mihai Stamati.

sample 1

Cele mai spectaculoase spații din librărie sunt cele care găzduiesc decorațiunile pentru brad, casă și birou: clopoței și reni din porțelan, brăduți și Moși Crăciun pufoși, bufnițe și inimioare, căluți din lemn, ghirlande din ceramică, îngerași și țurțuri din sticlă împodobesc toată iarna rafturile librăriilor Cărturești.
În zona dedicată gastronomiei vă așteaptă gemuri și dulcețuri fine, turtă dulce în forme simpatice, vinuri pentru masa de Crăciun, ceaiuri de iarnă cu scorțișoară, migdale sau marțipan. Tot acolo sunt cănile, ceștile și accesoriile de cafea și ceai care vor înveseli orice dimineață friguroasă. Tot ce vă trebuie este un pic de timp pentru a alege modelul potrivit.

Cei mici au și ei motive să viziteze librăria de Sărbători: între 10 și 14 decembrie, mansarda copiilor din Cărturești Verona găzduiește deja tradiționalele “Seri de Poveste” – un proiect inițiat de Fundația Principesa Margareta a României care strânge laolaltă povestitori de seamă și copii ascultători.

Târgul Cărtureștilor poate fi vizitat zilnic în Librăria Cărturești Verona, pe strada Arthur Verona, 13-15. Versiuni ale târgului adaptate în funcție de stoc și spațiu găsiți și în celelalte librării Cărturești din București și din țară.

Details

Start:
01.12.2013 @ 9:00 am
End:
31.12.2013 @ 7:00 pm
Event Tags:
, , , , ,

Organizer

Librăria Cărturești
View Organizer Website

Venue

Librăria Cărturești Verona
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
Phone
021 317 3459
View Venue Website