Dacă vă spun că azi aruncăm o privire asupra creaţiei unui domn brazilian, talentat şi de modă veche, care îşi notează ideile pe hârtie şi nu pe vreun dispozitiv electronic, vă trezesc interesul? Sper că da, chiar dacă nu este vorba despre un scriitor sau ilustrator, ci despre un arhitect. Şi după ce m-am uitat pe site-ul său, mi-am dat seama că e posibil să încep să îndrăgesc şi designerii de mobilier din America de Sud aproape la fel de mult ca pe scriitorii proveniţi din aceeaşi zonă geografică.

Numele său este Henrique Steyer şi poate fi găsit în Porto Alegre, acolo unde îşi are studioul în care lucrează de opt ani, de când a terminat arhitectura. Având în vedere că a urmat şi cursuri de publicitate şi design, e de la sine înţeles că spaţiul său de lucru nu e deloc unul banal, ci decorat de-a dreptul interesant, poate chiar un pic ciudat; important e că îi oferă inspiraţia de care are nevoie.

Ce ne interesează pe noi la creaţiile sale are legătură, în mod evident, cu cărţile. Este vorba de o serie de mici biblioteci din lemn şi cu finisaje din lac colorat, grupate sub denumirea Niño. E o linie de mobilier ce a reprezentat Brazilia în această primăvară la Săptămâna Designului de la Milano. Sunt nişte rafturi cu un aspect ce aminteşte de omuleţii de turtă dulce pe care îi mâncăm cu atâta poftă de Crăciun sau de păpuşele pe care le decupam din hârtie când eram mici şi poate tocmai de aceea cel mai bine le-ar sta în camera copiilor. Unde mai pui că simpaticele piese de mobilier în care se pot păstra cărţile chiar sunt asemănătoare cu statura unui copil şi se găsesc atât în versiunea „băiat”, cât şi „fată”. Dar până la urmă, cu simplitatea lor cuceritoare şi cu forma inedită pot fi punctul de atracţie al oricărui spaţiu, nu credeţi?

Gingerbread-Man-Inspired-Bookshelf-by-Henrique-Steyer-6

Gingerbread-Man-Inspired-Bookshelf-by-Henrique-Steyer-3

Gingerbread-Man-Inspired-Bookshelf-by-Henrique-Steyer-7

Gingerbread-Man-Inspired-Bookshelf-by-Henrique-Steyer-1

Gingerbread-Man-Inspired-Bookshelf-by-Henrique-Steyer-5

Gingerbread-Man-Inspired-Bookshelf-by-Henrique-Steyer-2

Surse: inthralld.comdesign-milk.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. spiele spielen

    Grandioser Text. Genau so genial, wie Computerspiele auch.
    So verschrieen das Zocken auch sein mag, so ist
    durch psychologische Experimente erwiesen worden, dass Gaming, eine grundlegende
    geistige Unversehrtheit des Spielers vorausgesetzt, förderlich
    für den Geist des Spielers ist. Beim Zocken lernt der Gamer fernab vom Alltag in erhöhter
    Frequenz Urteile zu fällen und seine Prioritäten neu
    zu ändern. Die meisten Computerspiele vermitteln überdies noch Basics über Wirtschaftlichkeit und
    fördern die kognitiven Fähigkeiten des Spielers. Selbst die
    verschrieen MMOs können doch in einigen Fällen den falsch vermittelten Effekt des Abdriftens in eine virtuelle Realität} aufhalten. Der Spieler mag zwar schon einigen Freaks begegnen, jedoch findet der Spieler
    manchmal just in seinem Lieblingsspiel Gleichgesinnte.

    Kurz und Knapp: das Daddeln ist fett! Spielen ist Kunst.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *