Magia Copacului Depărtărilor
Enid Blyton
Al doilea volum din seria Copacul Depărtărilor
– Publicată în ianuarie 2016
– Ilustrații de Jan McCafferty
– Traducere din engleză de Alexandra Columban
– Pentru copii, Ilustrată
Beth, Frannie şi Joe sunt deja vizitatori obişnuiţi ai Copacului Depărtărilor. Pentru o perioadă vine să locuiască la ei vărul Rick. Mândri nevoie mare, copiii îl duc degrabă în Pădurea Fermecată, să-i arate pe viu minunăţiile pe care i le-au povestit.
Dar Rick nu ştie cum merg lucrurile pe tărâmurile magice din vârful copacului şi intră în tot felul de încurcături. Pe Tărâmul Leacurilor Fermecate ia ba nişte pastile care-l măresc teribil de mult, ba unele care-l fac atât de mic, încât poate sta într-un borcan. Pe Tărâmul Bunătăţilor se înfruptă din tot ce-i iese în cale, inclusiv din clanţa unui locatar furios, care-l închide în casă.
Tărâmul Alandala, Tărâmul Cum-Te-Taie-Capul sau Tărâmul Viselor sunt numai câteva dintre locurile care invită la aventură.
Povestea Ellei
Gail Carson Levine
Carte Newbery Honor
– Publicată în ianuarie 2016
– Traducere din engleză de Mihaela Ghiță
– hardcover, 248 p
– Pentru copii
Neînfricata Ella este complet neputincioasă în faţa unei… porunci. La naşterea ei, Lucinda, o zână zăpăcită, i-a făcut un dar cât se poate de neobişnuit: darul supunerii. Biata de ea trebuie acum să îndeplinească orice ordin, oricât de caraghios sau de nedrept ar fi. Iar mama şi surorile ei vitrege îi cunosc secretul şi profită de el ca să-i facă viaţa un chin.
În această rescriere a basmului Cenuşăresei, Ella nu stă cu mâinile în sân în aşteptarea unui salvator, ci porneşte chiar ea în căutarea Lucindei, ca să anuleze o dată pentru totdeauna blestemul care o înrobeşte.
Povestea Ellei e o carte fermecată cu zâne, căpcăuni, elfi şi cavaleri şi cu o eroină pe care n-ai cum să nu o îndrăgești.
Domnul Sconcs
David Walliams
Duhoarea domnului Sconcs se simte de la două poşte. Asta nu e neapărat de mirare, pentru că trăiește pe străzi.
– Publicată în ianuarie 2016
– Traducere din engleză de Lavinia Braniște
– Ilustrații de Quentin Blake
– hardcover, 184 p, 145×185
– Pentru copii, Ilustrată
Dar bătrânul se dovedeşte a fi un prieten de nădejde şi micuţa Chloe îl găzduiește pe ascuns în magazie. Surprizele nu se opresc aici. Între timp casa ei devine scena unor situaţii inedite, iar domnul Sconcs scoate la iveală propriile mistere. Pentru că fiecare vagabond are povestea lui.
O carte de David Walliams, autorul bestsellerurilor Băiatul miliardar și Bunicuța hoțomană.
Povești la telefon
Gianni Rodari
A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ… …un tată care şase zile pe săptămână străbătea întreaga Italie, în lung și-n lat.
– Publicată în ianuarie 2016
– Ilustrații de Simona Mulazzani
– Traducere din italiană de Vlad Russo
– hardcover, 240 p, 140×205
– Pentru copii, Ilustrată
A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ…
…un tată care şase zile pe săptămână străbătea întreaga Italie, în lung și-n lat. Duminica se întorcea acasă, iar luni dimineaţa o lua de la capăt. Înainte de plecare, fetiţa lui întotdeauna îl ruga să nu uite să-i spună în fiecare seară o poveste, pentru că altfel nu putea adormi. Aşa se face că, oriunde se afla, seară de seară, la ora nouă fix, contabilul Bianchi dădea telefon acasă.
Cartea de faţă cuprinde toate aceste povești ale domnului Bianchi: avem aici palate din îngheţată şi oameni de unt, un nas care fuge de pe chipul stăpânului, păpuşi bolnave de bombănită – povești una și una, desprinse parcă dintr-un timp în care nu mai există cuvântul „plâns“.