Acum în librării găsiți toate cele trei cărți de povești educative cu animale scrise de Jill Tomlinson și apărute la editura pentru copii Nemi: Bufnița  care se temea de întuneric, Gorila care voia să se facă mare, Pinguinul care voia să afle mai multe. Ele se adresează copiilor de peste 7 ani pe și îi ajută pe părinți și învățători să le transmită celor mici într-un mod amuzant cât de important este să învețe lucruri noi, să descopere lumea cu propriile instrumente de cunoaștere, prin exemple și aventuri.

Otto este un pui de pinguin care vrea să-i învețe pe ceilalți pui tot ce trebuie să știe ca să devină niște pinguini adevărați. La fel ca Buf, puiul de bufniță care învață să nu se mai teamă de întuneric și să fie la fel ca ceilalți frați ai lui și ca Pongo, puiul de gorilă  care voia să ajungă curajos ca tatăl său. (Răsfoiește câteva pagini aici.)

Cărțile lui Jill Tomlinson sunt traduse și citite în lumea întreagă de copii și părinți deopotrivă, cu aceeași plăcere de decenii întregi.

Pinguinul care voia să afle mai multe coperta

Pornind de la ideea că „un copil care citește este un adult care gândește”, linia editorială a editurii Nemi are drept cuvinte-cheie: educație, aventură, umor, imaginație sau cunoaștere. 

Colecțiile Nemi se adresează copiilor de la 0 la 12 ani și cuprind atât cărți ilustrate, cărți de ficțiune, cât și non-ficțiune ce urmăresc să întregească educația celor mici. Componenta educativă a cărților pentru copii este principala miză a selecției de titluri, alături de alte elemente esențiale precum încurajarea creativității și a imaginației, umorul, pasiunea pentru aventură și mister.

 

Jill Tomlinson (1931-1976) a fost o îndrăgită autoare de cărți pentru copii, cel mai bine cunoscută pentru seria „Poveștile preferate cu animale” („Favourite Animal Tales”), din care fac parte, printre altele, „Bufnița care se temea de întuneric”, „Gorila care voia care voia să se facă mare” și „Pinguinul care voia să afle mai multe”. Trăsăturile care se regăsesc în toate cărțile sale sunt iubirea pentru animale, umorul și o anumită duioșie specifică copilăriei, dar pe care ne dorim s-o regăsim la orice vârstă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *