Ne-am obişnuit ca atunci când dorim să citim o carte să ne îndreptăm spre rafturile bibliotecilor personale sau publice ori ale librăriilor, de pe care alegem dreptunghiul magic deschizător de noi lumi. Mai nou, putem alege tableta sau un e-reader, ambele create în aşa fel încât să ne poată „spune” aceleşi poveşti, dar nu pe hârtie. Ce-aţi zice însă dacă cineva v-ar invita să citiţi o carte scrisă pe un suport deloc convenţional, ca de exemplu, un perete? Şi nu vă gândiţi la cai verzi pe pereţi, ci la un adevărat roman de aventuri.

 

Se spune că fiecare casă are povestea ei, dar această construcţie dărăpănată şi abandonată din Chongqing, China, chiar ne “vorbeşte” cu fiecare perete, oferindu-ne o experienţă literară captivantă. Capitole întregi dintr-un roman ce prezintă aventurile unui erou kung fu acoperă ceea ce a mai rămas din pereţii clădirii. Sunt folosite caractere chinezeşti şi desene care să ne facă să înţelegem mai bine cum funcţionează super puterile eroului romanului.

 I was 17…  I have reactions like lightning, hearing like a bat, my vision is like a hawk, and I am as strong as a general

spune un fragment.

Din păcate autorul e necunoscut, dar se bănuieşte că e vorba de vreun hoinar care şi-a avut adăpostul aici pentru o perioadă. Nici motivele care l-au determinat să scrie în acest fel nu sunt clare: poate a făcut-o pentru propriul amuzament, pentru a face să treacă mai repede şi mai interesant timpul sau şi-a dorit ca scrierea să intrige atunci când va fi descoperită, lucru care s-a şi întâmplat.

tumblr_m3m1sk2blY1qzr3l5

 

tumblr_m3m1s9s55C1qzr3l5

 

tumblr_m3m1stOib71qzr3l5

Nu ştiu dacă romanul are vreo valoare artistică ridicată sau dacă a reuşit să salveze de la demolare casa care îi serveşte ca suport, dar originalitatea metodei şi ideea transmisă, aceea a potenţialului creator al fiecăruia, care se poate manifesta indiferent de condiţii, merită aduse în atenţie.

sursă imagini: awesmosis.tumblr.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. Pingback: Literalmente estas paredes cuentan una historia – SOMABIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *