În două rânduri – aici și aici – am scris despre vizualurile simpatice create de către cei de la Bid 4 Papers. Acum a venit rândul unui al treilea material, infografic plin de informații și curiozități literare. L-au numit Opposite habits of famous writers și este locul în care adună mulți, mulți scriitori cunoscuți, din generații și spații diferite – Robert Frost, T.S. Eliot, J.D. Salinger, Balzac, Pablo Neruda, Marcel Proust, Sylvia Plath, Thomas Mann, Tolstoi, Ray Bradbury, Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Mark Twain, William Golding, James Joyce, Donna Tartt, J.R.R. Tolkien, Ernest Hemingway, Aldous Huxley etc. etc. – și-i așează în funcție de preferințele lor – fie că este vorba de momentul favorit în care scriu (noaptea versus ziua), fie că sunt consumatori de cafea versus ceai, scriu repede versus încet, le plac câinii sau pisicile, să scrie așezați ori în mișcare.
În diferite articole, am vorbit și noi despre obiceiurile de scris ale unor autori faimoși, despre scriitori care adoră pisicile sau câinii, mâncărurile sau gustările lor preferate, băuturile sau fumurile care le erau pe plac. Însă nu am văzut niciodată, până acum, atât de mulți autori celebri și preferințele lor la poli opuși într-un singur loc. Unde mai pui că la fiecare categorie sunt și câteva curiozități interesante, cum ar fi că Simone de Beauvoir nu putea să lase să treacă o zi fără o ceașcă de ceai, că Balzac obișnuia să bea mai bine de cincizeci de căni de cafea într-o zi sau că Isaac Asimov putea să scrie 4.000 de cuvinte pe zi.
De asemenea, pe la jumătatea materialului lor, după infografic și analiza detaliată a acestuia, autorii de la Bid 4 Papers includ și cinci obiceiuri stranii ale autorilor – Schiller, de exemplu, se pare că nu putea să scrie fără o cutie de mere putrezite sub masă, Victor Hugo ar fi scris dezbrăcat pentru a se forța să rămână în casă și să lucreze, iar Jack London, admirator înfocat al lui Kipling, rescria la mașina sa de scris cărțile lui Kipling.
Și acum, fără alte comentarii inutile, vă invit să consultați infograficul de mai jos. Ce informații noi ați aflat grație acestuia?
Dacă nu mă-nşel un francez(un sfânt) a implicat autorul într-o relaţie de determinare cu opera sa.Greşit!şi cel mai bine o spune vorba înţeleaptă:”ce are coada vacii cu ştampila de la primărie?!”
Comentzează dragă Eli,dar nu înainte de a compara viaţa de zi cu zi a unor scriitori cu scrierile lor.Cel puţin pe unul îl ştiu eu,că a compărut în faţa plutonului de execuţie şi a mai şi atentat la pudoarea unei copile,iar jocurile de noroc el le considera ca pe un mod de ispăşire a păcatelor.
Ei, una-i una și alta-i alta.