De-a lungul timpului v-am prezentat mai multe postere de inspiraţie livrescă. Fie că ne îndemnau să citim şi (sau mai ales) în vacanţă, că purtau vorbele de duh ale unor scriitori spuse în diverse contexte sau puse în gura vreunui personaj, toate erau numai bune să schimbe înfăţişarea pereţilor goi din casele noastre şi să însufleţească decorul.

Dar ce aţi spune despre nişte postere care vă permit să aveţi cărţi pe pereţi? Ei bine, ele există sub denumirea Spineless Classics şi vă acoperă pereţii cu scris de calitate, asta însemnând romane celebre şi îndrăgite din literatura universală, adresate atât oamenilor mari, cât şi copiilor. În felul acesta, cărţile-poster îşi pot găsi locul în biblioteci, camere de zi sau camerele celor mici.

Deşi pare greu de crezut, posterele cu dimensiuni de  700 x 500 mm, 700 x 1000 mm sau 1189 x 841 mm cuprind textul integral al cărţii, printat în aşa fel încât să fie lizibil cu ochiul liber sau cu ajutorul unei lupe de către cei cu vederea nu foarte ageră. Textele sunt imprimate cu o tehnologie specială, pe o hârtie de calitate ridicată, cu aspect satinat şi care nu reflectă lumina, astfel încât posterele pot fi atârnate oriunde, fie lângă ferestre, scăldate de lumină naturală sau puse în valoare de lumina caldă a lampadarelor. Urmărind crearea unor obiecte de decor frumoase, producătorii acestor postere au acordat atenţie tuturor detaliilor, de la imaginile create cu ajutorul textelor, până la ramele din lemn, finisate manual. Ideea creării acestor postere îi aparţine lui Carl Pappenheim şi puteţi afla mai multe despre naştere ei şi afacerea care a luat amploare în acest interviu.

Aşa cum aminteam, cărţile alese pentru a fi transformate în postere sunt diverse, menite să satisfacă toate gusturile: romane de aventură, istorice, piese de teatru, cărţi pentru copii etc. Fie că e vorba de personaje, locuri sau obiecte ce au legătură cu povestea, imaginea formată e definitorie pentru cartea pe care o reprezintă.

Dacă sunteţi romantici, Pride and Prejudice, The Phantom of the Opera sau Wuthering Heights  sunt doar câteva dintre alegerile pe care le puteţi face.

Pentru că tot e în vogă acum, să-i găsim un loc potrivit lui Gatsby şi Rolls-ului său!

Nici Sherlock Holmes nu e lăsat deoparte şi rezolvă mistere în colţul lui de perete. The Hound of the Baskervilles e cartea şi celebra pipă nu lipseşte, chiar dacă e umplută cu litere.

O altă carte readusă recent în atenţia noastră graţie ecranizarii în regia lui Ang Lee este Life of Pi şi nu-i stă deloc rău desfăşurată deasupra şemineului.

Nu puteau lipsi tocmai piesele lui Shakespeare, aşa că, pe la colţuri se vor ţese intrigi şi se vor consuma înflăcărate poveşti de dragoste.

Micuţii cititori pot avea în camera lor aventuri şi fantezie cu postere din cărţi dragi lor: The Wizard of Oz, Peter Pan, Alice in Wonderland

Dacă iniţial posterele au fost create în varianta alb-negru, cele mai recente au început să prindă culoare, mai ales cele destinate copiilor.

sursă imaginea principală: achica.com

surse: spinelessclassics.comspinelessclassics.com.aufacebook.comlifeinabreakdown.com, facebook.com

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *