Am auzit prima oară despre Dumnezeu și despre oameni din alte timpuri de la bunica care îmi povestea, în timp ce învârtea coca de cozonac sau scotea pâinea din cuptor, despre Iosif și Maria, despre orbul care a văzut și schilodul care a mers. În acele momente gândeam că doar cei care cred în Dumnezeu au Biblia în casă așa că, vă dați seama ce dezamăgitor a fost pentru mine mai târziu, când am crescut și am aflat că mulți țin Biblia în bibliotecă doar pentru valențele ei literare.

O mare parte din norvegienii de astăzi, spre exemplu, o cumpără din acest motiv: pentru că este o carte de literatură veche cu valoare incomparabilă. Aceștia împreună cu o majoritate de credincioși ortodocși au făcut ca anul acesta Biblia să se numere printre primele 15 bestselleruri în Norvegia, aceasta concurând cu titluri semnate de importanți scriitori norvegieni ca Per Petterson, James Nesbø și Ken Follett, așa cum scrie guardian.co.uk. Unii cred că această performanță se datorează noii traduceri a Bibliei care a fost publicată în octombrie 2011 de editura Norwegian Bible Society și care s-a vândut în 157.000 de exemplare în ultimele 14 luni.

Oricare ar fi motivul, important este că o carte despre morală e mai căutată decât cele mai fierbinți cărți erotice.

Sursă foto: christianmessenger.in

 

2 comentarii
  1. Laura

    Biblia, o carte despre morala? Mai bine zis o carte despre lipsa moralei. Eu, cel putin in Vechiul Testament, am gasit prea putine exemple de fapte virtuoase sau de noblete sufleteasca. Mai mult, Dumnezeu insusi este prezentat intr-un mod prea putin flatant. In schimb, ce-i drept, abunda absurditatile si descrierile de fapte reprobabile sau de-a dreptul monstruoase, multe dintre ele savarsite de oameni ce se bucura de faima de sfinti in cadrul Bisericii.

    Reply
    1. cristi

      Lipsa de morala ? Rolul moralei este de a distinge intre bine si rau. Oare “Sa nu ucizi, sa nu comiti adulter, sa nu furi, cinsteste pe tatal si pe mama ta…” sunt imorale ?

      Dumnezeu, prea putin flatant ? Vechiul Testament incepe cu istoria omului dupa chipul si asemanarea Creatorului sau in mijlocul unui Univers bun. Cred ca este de la inceput o dovada de infinita noblete ca omul reflecta o parte din caracterul lui Dumnezeu si este asezat in mijlocul uneu gradini pentru a se bucura de legatura cu Creatorul si creatia.

      Fapte monstruoase ? De ce sunt monstuoase ? Ca sunt prea dure penrtru standardul meu de bunatatate, mila si dreptate ? Ar mai fi bun un Dumnezeu care nu pedepseste raul ? Ar mai fi drept un Dumnezeu care nicioodata nu face dreptate si pentru care si binele si raul au aceeasi valoare ?

      Ce sunt sfintii ?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *