Daniel Speight este un tânăr artist britanic care s-a stabilit în Londra, după ce a obţinut diploma în design grafic. Îndrăgostit de frumosul oraş în care locuieşte, Daniel aka The Soft City, a realizat un proiect care să celebreze arhitectura specifică Londrei şi prin care să prezinte într-un stil propriu clădiri reprezentative sau mai puţin cunoscute ale minunatei capitale europene. A realizat acest lucru cu ajutorul cărţilor, care, asemenea oraşului, sunt pline de poveşti interesante.

Seria creată de Daniel poartă denumirea de Book Block. Folosindu-se de programe de design grafic, artistul a creat imaginea clădirilor pe care apoi, ajutat de un dispozitiv pentru fixare construit de el, a serigrafiat-o manual pe cărţi vechi. Pentru realizarea fiecărei piese, artistul a folosit o culoare de bază, una de evidenţiere şi un contur negru. Întregul proces necesită multă îndemânare, talent şi precizie.

“The architecture of Waterloo’s Lower Marsh looks like a shelf of books with its various sights and sizes – it’s stunning”. Asta a declarat Daniel şi imaginea zonei Lower Marsh pare să fie  inspiraţia care a stat la baza serigrafiilor sale. Iar explicaţia pentru suportul neconvenţional vine tot de la el: “Everyone prints on paper so I wanted to challenge myself by printing on old, unwanted items, such as bits of old skirting, metal goods, table tops and glass. I’m excited to now print on old books, combining them with my London obsession: London is incredibly diverse and Lower Marsh is perfect for this project because it’s a microcosm of the city – an oasis in a busy area.”


Daniel a colindat librării second hand şi a cotrobăit chiar şi prin pubele de gunoi în căutarea cărţilor pe care să le folosească în proiectul său. Din fericire pentru el, a cunoscut un editor care a început să-i furnizeze cărţi ce urmau să fie reciclate. Asta nu înseamnă că artistul nu caută în continuare cărţi vechi nefolosite, considerând că modul în care timpul şi-a pus amprenta pe ele le face mult mai potrivite artei sale.

Stivele verticale de cărţi cu coperte cartonate  pe care răsare imaginea turnurilor celebre ale Londrei sau cele orizontale, cu case vechi, pot umple rafturile bibliotecilor sau pot constitui interesante obiecte de decor pe care să le aşezăm în diferite colţuri ale camerei. Dacă vă doriţi lucrul acesta, puteţi comanda şi cumpăra arta lui Daniel Speight de aici, sursa fotografiilor.

 

Este de profesie jurist și locuiește în Târgoviște. I-ar fi plăcut să fie ilustrator, arhitect sau creator de bijuterii. Îi place să citească, în special literatură fantastică, mănâncă filme pe pâine, călătorește, e pasionată de artă, design interior și adoră tot ce ține de stilul vintage: haine, accesorii, obiecte de decor, atmosferă. A început prin a ne posta chestii frumoase pe wall-ul de Facebook, a continuat prin a scrie articole despre tot felul de descoperiri simpatice.


Un comentariu
  1. ALI

    Eu ma intreb cat de departe poate fi dusa ideea la extrem daca e sa ne gandim putin, spre exemplu daca este posibil sa fie realizate imagini ceva mai mari de atat.
    Insa banuiesc ca raspunsul este mai mult decat nu si totusi ar fi fost super sa vad harta europei desene pe carti astfel.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *