Bookaholic

Ultimele zile din viaţa scriitorilor – cinci morţi misterioase, absurde, suspecte

Dacă tindem să ne îndreptăm atenţia asupra unor detalii picante sau bizarerii din viaţa scriitorilor, să nu uităm că în unele cazuri, şi contextul morţii lor pare a fi o scenă scoasă din propriile cărţi. Dacă nu acum mult timp vorbeam de bolile scriitorilor, în lista de mai jos, puteţi citi despre împrejurările morţii a cinci scriitori celebri. Misterioasă, stranie sau chiar ironică, moartea lor este şi ea o scenă de literatură.

Ultimele zile ale lui Edgar Allan Poe au fost învăluite într-un mister care nu a fost elucidat nici până azi (şi care a constituit şi punct de plecare pentru recentul film al lui James McTeigue, The Raven, cu John Cusack în rolul lui Poe): Poe a fost găsit inconştient pe o stradă din Baltimore, îmbrăcat cu haine care nu erau ale lui.

 

Tennessee Williams a sfârşit într-un mod cât se poate de stupid: înnecându-se cu capacul de la un tub de medicamente, în timp ce încerca să-l deschidă cu gura. Dar se pare că de fapt consumul său excesiv de substanţe de genul barbituricelor şi de alcool i-ar fi afectat reflexele, neputând să tuşească pentru a scuipa capacul.

A fi gurmand nu dăunează doar siluetei, ci uneori îţi poate pune şi viaţa în pericol… Francis Bacon a murit de pneumonie, dar în mod real faptul că era un mare gurmand (un nume parcă predestinat) l-a omorât: auzind că zăpada conservă mai bine carnea de pasăre, s-a gândit să verifice teoria. Se pare că frigul nu l-a iertat.

Deocamdată cu titlu de speculaţie: despre Albert Camus se ştie că a murit într-un accident de maşină, la vârsta de 46 de ani, dar există unele teorii care susţin că, de fapt, a fost un accident provocat de KGB, ca urmare a criticilor sale aduse Uniunii Sovietice.

Ce e straniu în ceea ce priveşte moartea lui Mark Twain ţine de faptul că scriitorul şi-a prevăzut-o cu o exactitate uimitoare: a afirmat că a venit pe lume odată cu cometa Halley, în 1835, şi că va pleca tot odată cu ea. A murit la o zi după apariţia cometei din 1910.

sursă foto thumb

Exit mobile version