Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CDPL FEST 24

23.05.2014 @ 5:25 pm - 9:00 pm

Vineri, 23 mai, de la ora 17.24, în Club A, va avea loc o nouă ediţie CDPL FEST. Recent nominalizat la Gala Bun de tipar, gala excelenţei editotiale româneşti, la secţiunea Cea mai bună campanie de marketing / PR / CSR, festivalul editurii Casa de pariuri literare îi va avea ca invitaţi pe Diana Bădica, Veronica D. Niculescu, Adela Greceanu, Bogdan Ghiu şi editura Vremea (stand şi prezentare).

ora 17.24 intro
ora 18.10 Editura Vremea – dialog cu Silvia Colfescu/ prezentarea editurii
ora 19.00 lectură Diana Bădica
ora 19.30 lectură Veronica D. Niculescu
ora 20.00 dialog Bogdan Ghiu – Cezar Gheorghe, lectură Bogdan Ghiu
ora 20.40 lectură Adela Greceanu

Conceput ca un eveniment low budget concentrat pe elemente diferite de promovare (cinema-ul literar şi standul de autor), CDPL FEST-ul pune accent pe calitatea invitaţilor şi pe modul de a-i aduce în faţa publicului.

În 23 ediţii, peste 70 de scriitori de la case editoriale diferite au susţinut lecturi, conferinţe, au avut standuri personalizate, aici proiectându-se documentare literare din seria CDPL.DOC şi nu numai.
Proiectul se desfășoară lunar, în cel mai vechi club studențesc din Europa, Club A, din iulie 2012. Este singurul festival de editură din România, înregistrat (audio sau video) de la prima ediție, la care sunt invitați autori din orice editură. Deși nu se prezintă sub forma unui eveniment grandios, festivalul insistă pe aspecte ca: reprezentativitate, inovație, arhivare și interacțiune. Prin edițiile cu casa închisă (umanitare, cu bilet de intrare) și cele de spectacol (concerte, spectacole de teatru), CDPL FEST-ul încearcă să îmbine lecturile tradiționale cu forme concrete de promovare a literaturii contemporane. Fără să se limiteze la autorii cu cărți la CDPL, FEST-ul face dovadă că o editură poate da un semnal de normalitate și fair play într-o industrie a competiției de culoar propriu.
Se urmărește găsirea unor modalități nu doar interactive de promovare, ci și conturarea unei platforme contemporane reprezentative. Nu sunt excluse revistele și instituțiile literare sau proiectele studențești semnificative.

Următoarea ediţie va avea loc pe 6 iunie.

Organizer

Casa de Pariuri Literare
Email:
un_cristian@cdpl.ro
Website:
http://www.cdpl.ro/

Venue

Club A
Strada Blănari, nr. 14
București, 030062 România
+ Google Map
Phone:
+40.21.316.16.67
Website:
https://www.facebook.com/ClubA.Bucuresti