Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iocan | revista de proză scurtă – lansare

26.05.2016 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Joi, 26 mai în Cafe Verona, de la ora 19:00 lansăm Iocan – revista de proză scurtă.

Iocan este prima revistă de proză scurtă din România. 21 de autori scriu despre trecut, aeroporturi, iubire, maşini, despărţiri, începuturi, despre ştiucă, despre pierderi şi regăsiri. Prospeţimea, diversitatea şi actualitatea separă Iocan de toate colecţiile de acest gen. Nume noi din România şi câteva nume internaţionale sonore strâng între copertele primului număr Iocan povestiri care promit să readucă proza scurtă pe listele de lectură şi să convingă scriitorii să scoată textele de la sertar pentru numerele următoare.

___________________

„Cine? Iocan, revista de proză scurtă, a pornit din capul unor scriitori. Au complotat la alcătuirea ei Cristian Teodorescu, Marius Chivu și subsemnatul. Pe parcurs, Dan Pleșa a găsit varianta pe hîrtie, din partea editurii Vellant, iar pentru gloria mondială s-a înhămat Anca Fronescu.

Ce? Proză. Proză scurtă. Cum ai spune Bond. James Bond. Sînt atît de multe talente care nu au ieșire la mare, adică la publicare, și care sînt amenințate cu dispariția, că te năpădește melancolia. Editurile – reticente, publicul – indiferent. Dar paginile celor care semnează în acest prim număr, scriitori contemporani cunoscuți sau nu, vă vor oferi o vie, surprinzătoare și rapidă viziune a prezentului” (Florin Iaru).

Organizer

Editura Vellant
Phone:
021 211 77 41
Email:
comenzi@vellant.ro
Website:
http://www.vellant.ro/

Venue

Cafe Verona Cărturești
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
Website:
www.carturesti.ro