Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Despre gazetarie şi literatură cu Mihai Radu de la Caţavencii la Librarium Palas Iaşi

04.04.2014 @ 6:00 am - 5:00 pm

Vineri, 4 aprilie, la ora 18.00, la Librarium Palas (Str. Palas 7A, Iaşi), Editura Polirom vă invită la o discuţie despre gazetărie şi literatură cu Mihai Radu, jurnalist la Caţavencii.

Evenimentul este prilejuit de lansarea primului roman semnat de Mihai Radu, Sebastian, ceilalţi şi-un cîine, apărut de curînd în colecţia „Ego. Proză” a editurii, şi în ediţie digitală.

Vor participa: Alex Savitescu, Nicoleta Munteanu, redactorii revistei Alecart, Asociaţia Studenţilor Jurnalişti Iaşi. Va modera: George Onofrei

Eveniment sprijinit de Grupul Librarium şi Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi.

Sebastian este burlac, funcţionar la primărie, scriitor aspirant şi potenţial infractor. Graţiela e mamă, soţie înşelată, prezentatoare TV şi încearcă o afacere în agricultura eco. Vieţile celor doi se intersectează de mai multe ori, în cele mai neaşteptate moduri, dar între ei nu pare să se înfiripe o relaţie cu adevărat serioasă. El este prins între problemele cu legea, un tată singur şi morocănos, un căţel bolnav pe care nici măcar nu şi l-a dorit şi pornirea aproape compulsivă de a analiza orice detaliu din viaţa lui, ajungînd deseori la concluzii absurde. Ea îşi împarte cu greu timpul între carieră şi fiică, încercînd în acelaşi timp să uite o căsnicie în ruine, ceea ce se va dovedi foarte dificil. Poveştile lor, împreună cu cele ale părinţilor, ale prietenilor şi ale colegilor se reunesc în Sebastian, ceilalţi şi-un cîine, o carte despre temerile personale care trebuie să fie depăşite, despre aspiraţii şi nereuşite, despre dragostea neîmplinită şi viaţa reală ce nu se potriveşte niciodată cu fanteziile tinereţii.

Carte recomandată de Radio Guerrilla şi Caţavencii

Mihai Radu are 36 de ani şi a absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi. Este jurnalist la săptămînalulCaţavencii. În anul 2013 a publicat, împreună cu Simona Tache, cartea Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut. 

Details

Date:
04.04.2014
Time:
6:00 am - 5:00 pm
Event Tags:
, , , , , ,

Organizer

Editura Polirom
View Organizer Website

Venue

Librarium Palas
Str. Palas 7A
Iași, România
+ Google Map
Phone
0754 096 248
View Venue Website