Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Radu Paraschivescu despre „Cartea râsului și a cercetării”, la Timișoara

25.01.2018 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Joi, 25 ianuarie 2018, de la ora 18.30, la Librăria La Două Bufnițe din Timișoara are loc o întâlnire cu Radu Paraschivescu, Marcel Tolcea și Robert Șerban despre Cartea râsului şi a cercetării. Ce se întâmplă cu creierul dacă înveţi cuvinte noi în timp ce faci sex, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2017. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe.

În Cartea râsului şi a cercetării Radu Paraschivescu pune faţă în faţă şarlatania românească şi omoloagele ei din alte ţări şi de pe alte continente: un pahar de vin roşu echivalează cu o oră de sport; peste câţiva ani oamenii vor atinge nemurirea; ingerarea prafului de zeolit te scapă de cancer; consumul de ciocolată te face să slăbeşti şi îţi scade glicemia; bărbaţii care se uită la sâni frumoşi zece minute pe zi îşi prelungesc viaţa cu cinci ani; tatuajele ajută organismul să lupte mai bine împotriva anumitor boli; femeile cu fundul mare sunt mai sănătoase şi mai inteligente decât celelalte; bărbaţii care poartă cămăşi roz câştigă mai mult decât ceilalţi; îmbrăţişările vindecă răceala şi gripa. Toate aceste bazaconii sunt concluzii ale unor aşa-zise studii şi cercetări din Anglia şi România, din Suedia şi Statele Unite, din Germania şi Australia. Asta arată că delirul pseudoştiinţific nu are graniţe şi că naivitatea e speculată la fel de bine în orice colţ al lumii. În concertul imposturii mondiale, România are un loc bine stabilit şi greu de contestat. E greu să stabileşti, la finalul lecturii, cine merită Marele Premiu al neghiobiei. E la fel de greu, pe parcursul ei, să-ţi stăpâneşti râsul. Şi nu uitaţi: fiecare carte vă prelungeşte viaţa cu durata citirii ei.

RADU PARASCHIVESCU (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la Roma. E mefient faţă de avioane, reptile şi sfaturile medicilor. Croieşte articole pentru ziare şi reviste, traduce romane, se ocupă cu hermeneutica ofsaidului în emisiuni de analiză fotbalistică şi – mai rar decât i-ar plăcea – scrie cărţi. Are câţiva prieteni francezi de nădejde (Millefeuilles, Plaisir Sucré, Macaron etc.), fără să-şi fi trădat prima iubită: ciocolata de casă. Se îmbată cu vocea lui David Gilmour şi chitara lui Mark Knopfler. La Humanitas, domiciliul lui profesional, publică nişte cărţi de „Râsul lumii“. Se îndrăgosteşte repede şi-i trece greu. Detestă clişeele, laptele şi broccoli. A scris despre nesimţiţi, Inès de Castro, Maradona şi Caravaggio.

Venue

La Două Bufnițe
Piaţa Unirii nr. 11
Timișoara, Romania
+ Google Map
Phone
0371 367 717
View Venue Website