Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

4 ani de CDPL FEST-uri, 4 evenimente consecutive

04.07.2016 @ 6:00 pm - 07.07.2016 @ 9:00 pm

Luni, 4 iulie, în Club A (str. Blănari nr. 14), de la ora 18.00, CDPL FEST 62 începe seria de 4 ediții dedicate celor 4 ani de FEST-uri. Pe 6 iulie 2012, în Club A, se lansa seria CDPL FEST, cu o lectură specială a Angelei Marinescu.

CDPL FEST 62 – 4 ani de CDPL FEST

Program

Documentar Sânge albastru – Angela Marinescu (r. Marian Baciu)

Debutul în literatură:
Alina Pavelescu – lectură din „Moştenirea babei Stoltz“ (manuscris)
Liliana Nicolae – Locuri. Oameni. Povești – carte de reportaj (în așteptarea noului volum)
Irina Georgescu Groza – Dincolo de ferestre (proză scurtă)

Lectură ANGELA MARINESCU

Mai multe detalii aici.

CDPL FEST 63 – Debutul în literatură

nora iugaMarți, 5 iulie, în Club A (str. Blănari nr. 14) în a doua zi dedicată celor 4 ani de CDPL FEST, alături de Nora Iuga (autorul care a deschis seria cărților publicate de CDPL și actrița preferată și nelipsită din documentarele CDPL.DOC) vor fi debutanți (noi sau foarte noi).

Program

ora 17.00 Aici Nora Iuga (r. Vlad Rotaru)

Debutul în literatură/ Lecturi: Andrei Panțu, Cezar Pârlog, Crenguța Sandu, Cristian Boricean, Tudor Ganea, Iulian Popa

Lectură NORA IUGA

Mai multe detalii aici.

CDPL FEST 64 – Ediție IOCAN

Iocan este noua revistă de proză scurtă, o apariție cu un format de tip carte, excelent realizat, iocandupă modelul revistei Granta din Marea Britanie. Realizată cu colaborare internațională, iocan reunește o colecție de 26 de proze cu stiluri, voci și teme diferite, de la despărțiri sau începuturi, la aeroporturi și regăsiri. Apar nume noi, românești, care promit să aducă în peisajul literar autohton un suflu proaspăt de proză scurtă de cea mai bună calitate. Întîlnim în primele pagini ale revistei cîteva nume sonore de prozatori – Truman Capote, W.B. Yeats și Dan Rhodes, iar în închiderea volumului, o proză de Ștefan Bănulescu. Revista se adresează nu doar pasionaților acestui gen literar, dar şi scriitorilor care îşi ţin prozele la sertar întrucât editurile refuză să îi publice. Are o apariție trimestrială și în curînd va exista posibilitatea achiziţionării publicaţiei în baza unor abonamente.

Cei patru muschetari ai prozei scurte românești, care au făcut posibilă apariția acestei reviste, sînt: Florin Iaru, Cristian Teodorescu, Marius Chivu și Dan Pleșa.

Miercuri, 6 iulie, de la ora 17.00, în Club A (str. Blănari nr. 14), în cadrul celor 4 ani de FEST-uri, CDPL FEST 64 va avea o ediție IOCAN.

De ce IOCAN? Cine mai pariază azi pe proza scurtă? Cum se naște o revistă? Cum se vinde o nouă revistă? De ce proză scurtă? și multe alte lucruri vom afla, într-un dialog cu Florin Iaru, Marius Chivu și Dan Pleșa.

dincolo-de-frontiere-opere_1_fullsizeSeara va începe de la ora 17.00 cu proiecția documentarului A Writerʼs Will (r. Gabriel Achim) și se va încheia la ora 21.00 cu o lectură din opera luiSorin Stoica.

Participă cu lecturi: Ana Alexandrescu, Diana Bădica, Anca Chimoiu, Ema Stere, Gia Șerban, Iulia Gherasim, Felix Tzele, Bogdan Răileanu, Ion Pleșa, Irina Georgescu Groza.

Alte detalii aici.

CDPL FEST 65 – Ediție Observator cultural

Joi, 7 iulie, în Club A (str. Blănari nr. 14), la 4 ani de FEST-uri, CDPL FEST 65 propune o Ediție Observator cultural.

coperta-obsProgram

ora 17.00 documentar 10xObservator cultural (r. Marian Baciu)

debutul în literatură/ lecturi:
Alina Purcaru – rezistență
Cristina Andrei – Abonatul nu poate fi contactat

prezentarea volumului Portrete vorbite și scrise de Doina Ioanid (dialoguri cu Mircea Ivănescu, Alexandru Mușina, Mircea Cărtărescu, Irina Mavrodin, Petre Barbu, Radu Aldulescu, Simona Sora)

lansarea volumului Spiritul critic în acțiune. Observator cultural 4×4 – participă echipa redacțională: Carmen Mușat, Ovidiu Șimonca, Alina Purcaru, Doina Ioanid, Iulia Popovici, Adina Dinițoiu, Bianca Burța-Cernat, Silvia Dumitrache, Cezar Gheorghe, Maria Vlădulescu, Petre Apostol, Mirela Vișan, Alina Ciulacu, Ana-Maria Al-Ghafri, Nicu Zăpuc.

Alte amănunte aici.


CDPL FEST

Conceput ca un eveniment low budget concentrat pe elemente diferite de promovare (cinema-ul literar şi standul de autor), CDPL FEST-ul pune accent pe calitatea invitaţilor şi pe modul de a-i aduce în faţa publicului, nefiind interesat de publicitate, de dragul publicului accidental.
În 4 ani de ediţii, peste 130 de scriitori de la case editoriale diferite au susţinut lecturi, conferinţe, au avut standuri personalizate, aici proiectându-se documentare literare din seria CDPL.DOC şi nu numai.

Deși nu se prezintă sub forma unui eveniment grandios, festivalul insistă pe aspecte ca: reprezentativitate, inovație, arhivare și interacțiune. Prin edițiile cu casa închisă (umanitare, cu bilet de intrare) și cele de spectacol (concerte, spectacole de teatru), CDPL FEST-ul încearcă să îmbine lecturile tradiționale cu forme concrete de promovare a literaturii contemporane. Fără să se limiteze la autorii cu cărți la CDPL, FEST-ul face dovada că o editură poate da un semnal de normalitate și fair play într-o industrie a competiției de culoar propriu.

Se urmărește găsirea unor modalități nu doar interactive de promovare, ci și conturarea unei platforme contemporane reprezentative. Nu sunt excluse revistele și instituțiile literare sau proiectele studențești semnificative, iar o atenție deosebită este acordată istoriei editurilor.

Din 2016, edițiile CDPL FEST Rock sub seceră și ciocan (coordonator Nelu Stratone) au adus în fața publicului muzicieni și animatori ai fenomenului rock românesc.

În 2014, la Gala Bun de tipar, gala excelenţei editoriale româneşti,CDPL FEST a fost nominalizat la secţiunea Cea mai bună campanie de marketing / PR / CSR.

CDPL FEST este programul de club al Casei de pariuri literare, cu ediții fixe (în Club A sau, pentru o vreme, în librăria Bastilia) și itinerante (cluburi din țară), derulat sub sloganul LITERATURA ROMÂNĂ SCRIE PE MINE!

CDPL FEST prelungește în variantă editorială proiectul unu și unu, derulat în peste 30 de ediții, între 2010 și 2012, în Club A, continuare și acestea ale unor evenimente underground din 2001-2003, într-o perioadă când nu se conturaseră evenimentele literare de club. Până în 2016, CDPL FEST a avut doar ediții lunare, începând cu ediția maraton din 6 iulie 2012.

Venue

Club A
Strada Blănari, nr. 14
București, 030062 România
+ Google Map
Phone:
+40.21.316.16.67
Website:
https://www.facebook.com/ClubA.Bucuresti