Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Al VI-lea atelier Philemon organizat de editura Nemira: despre Anima şi Animus

10.06.2015 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Miercuri, 10 iunie, de la ora 19.00, ne vom întâlni la un nou atelier Philemon de iniţiere jungiană, de data aceasta în cochetul și primitorul spațiu Mind Evolution Society, pentru a discuta despre Anima (latura feminină, inconștienţă a personalităţii bărbatului) și Animus (latura masculină, inconștientă a personalității unei femei), așa cum se constelează ele în vise, viziuni și în viața noastră de toate zilele.

Invitatele Laviniei Bârlogeanu – coordonatoarea proiectului Philemon – la această întâlnire sunt Sanda Rosesco, Maria Tănase Mânzat și Camelia Boancă.

Spaţiul Mind Evolution Society se află pe strada Lunei, nr. 5, la doar câteva minute de intersecţia dintre bulevardul Carol şi Pache Protopopescu. Harta aici.

Autorii colecţiei omonime de la Nemira sunt cu toţii de acord că pătrunderea în straturile de adâncime ale psihicului uman şi întâlnirea, Acolo, a Sinelui are valoarea unei experienţe sacre care deschide calea transformării interioare şi schimbă profund întreaga viaţă a individului. Cum pătrundem în acest spaţiu divin din noi înşine? Iată întrebarea la care răspundem pe parcursul atelierelor noastre.

Până acum, în colecţia Philemon, au apărut volumele Ego şi arhetip, de Edward Edinger, Diavolul în viziuni, poveşti şi vise, de Lavinia Bârlogeanu, Visul activde Robert Moss, De la Dumnezeu la zei, de Etienne Perrot şi Visele şi moartea, de Marie-Louise von Franz.