Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

„AMERICANA”, de Chimamanda Ngozi Adichie – bestseller național în Statele Unite ale Americii, se lansează la Timișoara

08.03.2018 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Joi, 8 martie 2018, ora 18.30, la librăria La Două Bufnițe din Timișoara (Piața Unirii nr. 11) are loc lansarea celei mai recente traduceri a scriitoarei nigeriene Chimamanda Ngozi Adichie – una din cele mai apreciate și mai puternice voci ale scriiturii contemporane: romanul Americana – bestseller național în Statele Unite ale Americii, care a apărut în traducerea lui Radu Șorop la editura Black Button Books.

Despre carte, despre curajul unor femei care au ales să își deschidă o librărie independentă, o editură indie sau să scrie cărți care inspiră generații diferite, vor vorbi Anca Dumitrescu și Elena Marcu, 2/3 din editura Black Button Books și Oana Doboși – Potcoavă și Raluca Selejan, fondatoarele librăriei La Două Bufnițe.

Chimamanda Ngozi Adichie a crescut în Nigeria. Opera ei a fost tradusă în 30 de limbi și a apărut în numeroase publicații, printre care The New YorkerGrantaThe O. Henry Prize StoriesThe Financial Times și Zoetrope: All-Story. Este autoarea romanelor Hibiscus purpuriu (2003), Jumătate de soare galben (2006) și Americanah (2013) – care a primit The National Book Critics Circle Award și a fost declarată Best Book of the Year de către The New York TimesWashington PostChicago Tribune și  Entertainment Weekly –  și a volumului de nuvele The Thing around Your Neck. În 2008 a primit bursa MacArthur și în prezent își împarte timpul între Statele Unite și Nigeria.

Organizer

Black Button Books
Email:
hello@blackbutton.ro
Website:
http://www.blackbutton.ro/

Venue

La Două Bufnițe
Piaţa Unirii nr. 11
Timișoara, Romania
+ Google Map
Phone:
0371 367 717
Website:
http://ladouabufnite.ro/