Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ascultîndu-l pe Ivan, în tihnă | şezătoare cu Ivan Patzaichin, Vintilă Mihăilescu şi Teodor Frolu

15.12.2015 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Marţi, 15 decembrie, de la ora 19:00 ne strângem la şezătoare în Café Verona. Povestim despre locuri şi aşezări, despre datini şi meşteşuguri, despre ape şi vâslit, despre porturi şi tradiţii. Împreună cu Ivan Patzaichin, Vintilă Mihăilescu şi Teodor Frolu facem o adunare de taină să depănăm despre toate cele strânse în mândra carte, Ascultîndu-l pe Ivan.
Vă aşteptăm cu inima deschisă, dragi oaspeţi!

La aniversarea publică a lui Ivan Patzaichin cu ocazia împlinirii vîrstei de 65 de ani, o persoană din public mărturisea: Nu ştiu cum să spun, are ceva de… de suveran, asta a fost impresia mea de prima dată cînd l-am văzut! Unul dintre cei mai mari campioni din istoria sportului românesc, Ivan Patzaichin a rămas și unul dintre cei mai modești și, în același timp, mai implicați civic sportivi din România. Cunoscut pentru performanțele sale, Patzaichin este mai puțin cunoscut ca om și cu atît mai puțin ca model moral. „Toată lumea mă știe de cînd eram acolo, sus, pe podium, dar nimeni nu știe că am pornit totdeauna cu stângul!” – mărturisește Ivan Patzaichin în privat.

ascultindu-l pe ivan vintila mihailescu

 

Concepută ca documentar antropologic, cartea îl are autor de text pe antropologul român Vintilă Mihăilescu. Acesta l-a urmat pe Ivan Patzaichin timp de câteva luni în activitățile sale actuale și, cu bine-cunoscutu-i condei, pune în cuvinte povestea personalității lui Ivan.

„Ascultîndu-l pe Ivan“ nu își propune doar să amintească tinerelor generații performanțele unui mare sportiv, ci mai ales să prezinte tuturor această voință suverană de a duce la bun sfîrșit tot ceea ce a „început cu stângul”.

Organizer

Editura Vellant
Phone
021 211 77 41
Email
comenzi@vellant.ro
View Organizer Website

Venue

Cafe Verona Cărturești
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
View Venue Website