Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Atelier SmARTkid de Ziua Învățătorului și miniconferință de parenting

04.06.2017 @ 6:00 pm - 8:00 pm

Vino să vorbim despre şcoală şi despre copiii noştri speciali duminică, 4 iunie, de la ora 18.00, la KALEIDOSCOPE (Bvd. Mărăşti nr. 35, punct de reper: Biserica Caşin). Vom marca „Ziua Învăţătorului”, serbată luni, 5 iunie, printr-un eveniment special: mini-conferinţă pentru părinţi şi atelier smARTkid adresat copiilor, un eveniment marca 7 ARTE.

Speakerii evenimentului:

– Adele Chirica, preşedinte Asociaţia pentru Dravet şi alte epilepsii rare

– Ioana Marinescu, blogger, www.pisicapesarma.ro

– Neacsu Teodora, învăţător, ciclul primar, Colegiul Naţional de Muzică George Enescu

– Iulia Stoian, psihoterapeut, consultant Analiza Aplicată a Comportamentului, preşedinte Asociaţia ON Institute.

Vom discuta despre provocările pe care le aduce în viaţa copiilor nostri şi a noastră mediul şcolar.

– Cum pot să-mi ajut copilul să dezvolte relaţii frumoase de colegialitate la şcoală

– Cum învăţăm un copil tipic să interacţioneze cu un copil special?

– Cum să colaborăm, părinții de copii tipici și părinții de copii speciali, pentru ca și cei mici să ne urmeze exemplul?

– Cum ajut copilul să nu fie victima bullyingului şi ce pot să fac pentru copilul meu dacă s-a transformat într-un bully (agresor)?

– Ce putem cere școlii și ce putem face noi înșine pentru a nu încălca drepturi și libertăți fundamentale, pentru a nu răni și a nu discrimina?

– Ce exemple din alte sisteme de învăţământ ne-ar putea fi un model?

Atelierul smARTkid pentru copii va avea loc în paralel cu mini-conferinţa adresată părinţilor. De ceea, vă invităm să veniţi împreună cu cei mici. Evenimentul este cu intrare liberă şi se adresează părinţilor care au copii în ciclul primar, clasele I-IV. Pentru că locurile sunt limitate, iar materialele destinate atelierului pentru copii trebuie adaptate la numărul de participanţi, vă rugam să vă înscrieţi folosind adresa de email liviarosca@gmail.com şi să precizaţi numărul de adulţi şi de copii participanţi.

Evenimentul poate fi accesat pe facebook la această adresă.

Ziua Învățătorului este serbată în România în data de 5 iunie și semnifică ziua de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc.

Asociaţia 7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în august 2015 care promovează educaţia şi cultura. SmArtkid este un proiect de educaţie experienţială care constă în ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri.

Pentru mai multe detalii despre ateliere și echipa de implementare accesaţi www.7arte.org.