Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Atelierele Philemon: Misterioasa călugăriţă a lui Carl Jung

07.06.2017 @ 7:00 pm - 9:00 pm

Vă invităm la un nou atelier Philemon, dedicat „misterioasei călugăriţe” a lui Carl G. Jung, Toni Anna Wolff.

Discuţia va fi moderată de Lavinia Bârlogeanu, coordonatoarea colecţiei. Invitaţi: Camelia Boancă, Maria Tănase Mânzat, Claudia Vâlceanu, Găitănaru şi Matei Georgescu.

Prin perspectiva ei inovatoare și originală asupra procesului de individuație a femeii, Toni Wolff contribuie la înțelegerea psihicului feminin. Revelatoare și stimulative, studiile sale abordează chestiuni existențiale din unghiuri inedite.

Dând dovadă de o finețe psihologică de-a dreptul genială, în viziunea lui C.G. Jung, Toni Wolff deslușește în „Studii despre psihologia lui C.G. Jung” spațiul spiritual și fundalul filosofic al Psihologiei Complexe, insistând mai ales asupra concluziilor practice din experiența terapeutică și acordând o mare importanță proceselor de grup. O terapie poate să fie pe măsura omului actual doar atunci când include toate domeniile de viață care îl ating nemijlocit.

Toni Wolff (1888–1953) a fost o analistă jungiană, de origine elvețiană. În timpul vieții a publicat relativ puține scrieri sub numele ei real. A fost unul dintre colaboratorii apropiați ai lui Carl Gustav Jung și a contribuit la definirea și explicarea unor concepte importante precum animus, anima și persona.

Venue

Librăria Cărturești Verona
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
Phone:
021 317 3459
Website:
http://librarie.carturesti.ro/