Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Au început înscrierile la cea de a III-a ediție a Galei Industriei de Carte din România BUN DE TIPAR

05.03.2014 @ 8:00 am - 31.03.2014 @ 12:00 am

Dedicată excelenței editoriale, Gala „Bun de Tipar” își propune să contribuie deopotrivă la promovarea celor mai importante proiecte anuale ale pieței de carte românești, cît și la profesionalizarea celor din industria de carte și la creșterea sentimentului de breaslă în rîndul profesioniștilor

Categorii noi de premii ale ediției a III-a: „Cea mai bună carte a anului – carte de popularizare” și „Cel mai bun redactor / îngrijitor de ediție”

Regulamentul și orice alte informații despre proiect, pe site-ul oficial: www.galabundetipar.ro

Sponsor: Dacia

Astăzi, 5 martie 2014, debutează înscrierile la cea de a III-a ediție a Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”. Profesionişti ai cărţii – editori, autori, traducători, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari sau specialiști în vînzări, marketing și comunicare, redactori şi îngrijitori de ediții – vor avea ocazia să se bucure de recunoaşterea colegilor de breaslă şi a publicului în această gală dedicată excelenţei editoriale. 

La cea de a treia ediție, intră în concurs produsele editoriale ale anului 2013. Sînt invitate să participe toate editurile care sînt înregistrate, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone, librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online întregistrate ca firme româneşti, plus instituțiile care au dezvoltat proiecte de promovare a lecturii.

Înscrierea proiectelor în competiție are loc în perioada 5-31 martie 2014, iar spectacolul de decernare a premiilor este plănuit pentru data de joi, 15 mai, în Aula Bibliotecii Naționale a României.

Din juriul celei de a III-a ediții fac parte: Mircea Martin (preşedinte) – critic şi teoretician literar, eseist, editor de carte; Carmen Mușat – critic literar și eseist, redactor-șef al revistei Observator Cultural, conferențiar universitar la Facultatea de Litere a Universității din București; Simona Kessler – agent literar (Simona Kessler International Copyright  Agency); Silvia Colfescu – membră în board-ul Asociației Editorilor din România, directoarea Editurii Vremea, scriitoare; Cristian Ghinea – politolog, jurnalist, director al Centrului Român de Politici Europene; Laura Grünberg – scriitoare, sociologă, autoare de cărţi pentru copii; Luminița Corneanu – critic literar, consilier superior în cadrul Ministerului Culturii; Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Județene Brașov; Ciprian Isac – grafic designer, co-fondator al Atelierului de Grafică; Vlad Puescu – product manager al Elefant.ro, specialist în cărți digitale.

Lansată în 2012, Gala Industriei de Carte din România s-a bucurat de o receptare excelentă atît în rîndul profesioniştilor pieței de carte autohtone, cît şi rîndul publicului larg. Cea de a doua ediție a însemnat o creştere semnificativă a proiectului: cu 30% mai multe înscrieri în competiție (peste 100 de instituții și peste 700 de proiecte), mai multe tipuri de profesioniști ai cărții recompensați (în total, 19 premianți și 6 mențiuni speciale ale juriului). Începînd cu ediția din 2013, Gala Bun de Tipar se bucură de propria emisiune TV, realizată de televiziunea națională şi difuzată în prime-time.

Gala „Bun de Tipar” este organizată de Asociația Headsome Communication și Asociația Editorilor din România (AER), în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, Ministerului Culturii şi al ARCUB. Sponsor al evenimentului: Dacia.

Pentru informaţii suplimentare: Headsome Communication – office@headsome.ro

0722.609.478 (Oana Boca) / 0722.539.011 (Ioana Gruenwald).

Details

Start:
05.03.2014 @ 8:00 am
End:
31.03.2014 @ 12:00 am
Event Tags:
, , , , ,

Organizer

Asociația Headsome Communication
Phone:
+40722609478
Email:
oana@headsome.ro
Website:
http://www.headsome.ro/