Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Autismul – Între mit și realitate

02.04.2018 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Editura Herald şi Librăria Cărtureşti Verona (Ceainăria Cărturești Verona – Str. Pictor Arthur Verona, nr. 13-15) au plăcerea de a vă invita luni, 2 aprilie 2018, ora 18.30 la un eveniment special, un atelier de dezbateri şi idei, „Autismul – între mit şi realitate”.

Evenimentul este prilejuit de marcarea datei de 2 aprilie ca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului (World Autism Awareness Day), stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizaţiile şi asociaţiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfăşoară acţiuni menite să atragă atenţia asupra problematicii acestei afecţiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor lumii.

Cu aceasta ocazie va fi lansata cartea „Tulburarea de spectru autist. Ghidul complet pentru înţelegerea autismului”, de Chantal Sicile-Kira, publicată în colecţia Parentaj a Editurii Herald.

Mai multe detalii aici.

• Ce înseamnă TSA (tulburare de spectru autist)?
• Putem vorbi despre TSA ca despre o boală?

Sicile-Kira, autoarea volumului „Tulburarea de spectru autist”, descrie o serie de mituri despre autism care circulă în societate. În ce măsură regăsim aceste mituri și la noi – mai multe, mai puține?

• Care este diferența între un copil cu TSA care beneficiază de o intervenție timpurie și unul diagnosticat sau integrat în sistem mai târziu?

Iată câteva întrebări la care cu siguranţă vom găsi împreună răspunsuri de la invitaţii noştri, specialişti şi psihologi.

Vă invităm, aşadar, la o seară specială în care vom discuta despre problematica autismului alături de invitaţii noştri: Manuela Hărăbor – actriţă, Daniela Bololoi – psiholog, psihoterapeut, fondator şi preşedinte al Asociației Help-Autism, Marius Teodor Zamfir – psiholog expert în psihologie clinica şi psihologie judiciară, coordonator al Centrului Sfântul Mihail pt copiii cu autism, Gabriela Caltut – coordonator al colecţiei Parentaj, Editura Herald şi psiholog. Evenimentul are scopul principal de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare al publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.

Evenimentul va fi moderat de Sorin Lucaci (PR Editura Herald).

Intrarea este LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Venue

Librăria Cărturești Verona
Strada Pictor Arthur Verona 13-15
București, Romania
+ Google Map
Phone
021 317 3459
View Venue Website