Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte-Obiect, ediția 1, 2018

15.01.2018 @ 2:00 pm - 4:00 pm

Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române organizează prima Bienală de Carte Bibliofilă și de Carte-Obiect la începutul anului 2018, vernisajul urmând a avea loc în data de 15 ianuarie.

Bienala de Carte Biliofilă și Carte-Obiect a MNLR se va desfășura în perioada 15 ianuarie-31 martie 2018, la sediul administrativ al Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței, nr. 64-66, în curs de amenajare pentru programul de proiecte culturale pe care îl vom anunța curând și care va consta într-o serie diversă de evenimente dedicate unui public extrem de variat. Astfel, pe lângă expoziția de cărți-obiect de artist, MNLR va organiza pe parcursul întregii perioade anunțate patru conferințe despre fenomenul carte-obiect, ateliere pentru copii și adulți, desfășurate cu prilejul zilelor aniversare de 24 ianuarie, 14/24 februarie, 1 și 8 martie. Tema primei Bienale de la începutul anului 2018 este chiar tema care oferă coerență întregului an care urmează și a unui numeros număr de proiecte care vor avea loc pe parcursul întregului an prin intermediul celor mai multe instituții culturale, Unitate.

Expoziția principală va consta în proiectul cărții de artist, în care tema Unității va fi susținută prin harta participanților din toate provinciile românești și din țările unde există comunități relevante de români.

În expoziția secundară, ideea de Unitate se regăsește în simbioza dintre textul literal și imaginea plastică, cele două dimensiuni fiind relevante in aceeasi măsură: cartea rămâne funcțională, lizibilă, dar ei i se adaugă un nou nivel de percepție, acela al vizualului.

În urma selecției participanților, juriul format din specialiști în arta plastică, artiști și scriitori va acorda trei premii celor mai bune lucrări. Premiul I va primi 700 euro, premiul II – 500 euro si premiul III – 300 euro, iar primele 10 lucrări vor primi mențiuni constând în diplome și premii din partea sponsorilor.

În afara expoziției principale și a celei secundare, toți cei care vor trece pragul Bienalei vor putea învăța lucruri practice prin ateliere organizate în jurul zilelor oficiale marcate (24 ianuarie, 14-24 februarie, 1 și 8 martie), vor putea asista la conferințe susținute de specialiști din arta plastică și își vor putea astfel extinde domeniul de cunoștiințe plastice.

Începând cu data de 10 octombrie, am deschis Apelul de înscriere pentru artiștii români, pe care îi invităm să ne transmită propunerile lor pe adresa de e-mail bienala.mnlr@gmail.com, conform regulamentului disponibil pe site-ul nostru:
http://mnlr.ro/bienala-de-carte-bibliofila-si-de-carte-obi…/

CALENDARUL EXPOZIŢIEI
PERIOADA PENTRU ÎNSCRIERE | 10 octombrie – 1 decembrie 2017
DATA LIMITĂ PENTRU RĂSPUNSUL JURIZĂRII | 7 decembrie 2017
INTERVALUL DE PRIMIRE A LUCRĂRILOR | 7 decembrie – 16 decembrie 2017
DURATA EXPOZIŢIEI | 15 ianuarie – 31 martie 2018
INTERVALUL DE RETURNARE A LUCRĂRILOR | 1 aprilie – 1 mai 2018
Lucrările pot fi ridicate personal în maximum 30 de zile de la încheierea Bienalei. Artiștii care doresc ca lucrările să le fie livrate, trebuie să solicite în scris și să-și dea acordul pentru plata prin ramburs.

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române
Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8
București, Romania
+ Google Map
Phone:
+4021 2125845 (centrală)
Website:
http://www.mnlr.ro/