Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bogdan-Alexandru Stănescu în dublă ipostază

12.12.2013 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Joi, 12 decembrie, ora 18.30 vă invităm să-l aplaudăm pe Bogdan-Alexandru Stănescu într-o dublă ipostază: eseist și traducător.

Invitați: Marin Mălaicu-Hondrari, Cosmin Ciotloș

Enter Ghost. Scrisori imaginare către Osip Mandelştam: Sub pretextul unor scrisori adresate lui Osip Mandelştam, BAS comentează momente, scene, atitudini din opera şi din biografiile unor scriitori precum Faulkner, Babel, Gorki, Tolstoi, Dostoievski („Dosto”), Bulgakov, Flaubert etc.

Dragă Nora de James Joyce, traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu: Pe data de 10 iunie 1904, Dante al Dublinului (aşa cum îl numea ironic Oliver St. George Gogarty, prototipul lui Buck Mulligan din Ulise), un Hamlet aflat în pragul inaniţiei, o zăreşte pe stradă pe tânăra Nora Barnacle de care se îndrăgostește. Pentru o analiză psihologică, scrisorile către Nora sunt absolut fascinante: ele urmăresc drumul chinuit, plin de răzgândiri, sinuos şi agonizant al artistului către abandon.
Bogdan-Alexandru Stanescu (n. 1979) – scriitor, eseist, editor, presedintele Festivalului International de Literatura de la Bucuresti (FILB). A debutat cu cronica literara in revista Luceafarul (1999), pe cind era junior editor al Ziarului de Duminica. In acelasi timp, a publicat vreme de citiva ani in Ziua literara si Adevarul literar si artistic. A lucrat pentru emisiunea TV „Parte de carte”, iar din 2006 este director editorial al Editurii Polirom, coordonatorul colectiei „Biblioteca Polirom”. A publicat proza scurta in majoritatea antologiilor Prima mea… de la Editura ART. In 2010, a publicat impreuna cu Vasile Ernu volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc (Polirom), iar in 2012 a debutat ca poet, cu volumul Apoi, dupa batalie, ne-am tras sufletul (Cartea Romaneasca), volum nominalizat la premiile revisteiObservator cultural si la premiile Radio Romania Cultural pe anul 2012. In 2013, a publicat la Editura Art volumul Enter Ghost. Scrisori imaginare catre Osip Mandelstam.

Din 2012 este doctor in literatura, cu teza Emil Botta: Ars moriendi.
Are doi copii, Marc si Sara.

Organizer

Editura ART
Phone:
021.369.31.99
Email:
office@editura-art.ro
Website:
www.editura-art.ro

Venue

Bastilia Librarium
Piața Romană nr. 5
București, Romania
+ Google Map
Website:
http://www.librariumgrup.ro/