Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Book, tea & more: Club de carte lunar

11.03.2014 @ 6:30 pm - 8:00 pm

lei30

Vorbești despre ceea ce citești?

Te invităm la un nou club de carte lunar – Books, tea & more –, organizat de Irina Markovits și Veronica Stancu, realizat în parteneriat cu Ceainăria Infinitea.
A doua ediție: marți, 11 martie 2014, de la ora 18:30. 

Cartea despre care vom discuta este SPUMA ZILELOR, de BORIS VIAN, o neașteptată poveste de dragoste.
„Toate elementele participă, în “Spuma zilelor”, la cea mai frumoasă poveste suprarealista de iubire, amestec alchimic de poezie, fantezie, muzică, umor, cruzime și tragism. Colin e un tânar bogat care iubeste jazz-ul și pentru care a munci ca să-ți câștigi pâinea înseamnă a deveni egalul mașinii. În plămânii lui Chloe, dragostea lui, crește un nufăr și doar prezența altor flori poate stopa boala. Averea lui Colin se topește văzând cu ochii și trebuie să muncească pentru a-i putea aduce ei mereu flori.”

Pentru fluența ideilor, sunt invitate să participe la discuții doar persoanele care au citit cartea (disponibilă pe www.edituraunivers.ro, editura care are seria de autor Boris Vian).

Numărul de locuri este limitat, iar accesul se face doar prin intermediul unei rezervări la: pr@infinitea.ro
Costul evenimentului: 30 lei (include ceai și cookies).

Ce spun organizatoarele despre Books, tea & more?

IRINA MARKOVITS:
„Cred că în ADN-ul meu se amestecă rafturile de cărți cu umerașele de haine. Mai am și acum – ascunsă pe undeva, pe un raft – prima ediție din “Legendele Olimpului”: tocită, cu pagini “cu urechi”, dar știută din scoarță în scoarță.
În bibliotecile mele stau și cărți despre istoria modei și a costumului, enorm de multă beletristică (cele două biblioteci au devenit neîncăpătoare, cărțile acum se înghesuie pe pervazurile ferestrelor, stau turnuri lângă noptiera și înlocuiesc o măsuță de cafea), câteva albume de fotografie, altele despre pictura flamandă, apartamente pariziene boeme și vile romantice din Toscana.
Dacă nu aș lucra în industria modei, aș deschide o cafenea-ciocolaterie-ceainărie-librărie cu program non-stop, din care lumea să nu mai plece. Ar fi o variantă lumească a Paradisului lui Borges, în combinație cu ciocolateria Juliettei Binoche… ! Până atunci însă mi-ar plăcea să ne întâlnim la Infinitea, o dată pe lună, la clubul de lectură.”

VERONICA STANCU
„Daca am ajuns să visez biblioteci pe malul mării și faptul că pregăteam o lasare de carte pentru dragul de Nichita Stănescu (și vorbeam cu el la telefon!), atunci cred că am repere pentru nevoia mea organică de cuvant.
În iureșul în care trăiesc, cred că am un singur regret autentic: absența timpului de altădată pentru lectură. Clubul Books, tea & more încearcă să îmi îndulcească acest regret, ceea ce va doresc și vouă, celor care vă propuneți să citiți mai mult!”
Vă invităm să vă alăturați discuției noastre și să petrecem împreună două ore magice pe tărâmul lecturii!

Organizer

Irina Markovits și Veronica Stancu

Venue

Ceainăria Infinitea
str. Dr. Grigore Romniceanu, nr.7, ap.2, sector 5
București, România
+ Google Map
Phone:
0723 175 300
Website:
https://www.facebook.com/ceainaria.infinitea/