Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bucharest Student Letters Colloquia – Colocviile naționale studențești ale Facultății de Litere, Universitatea din București

27.04.2018 @ 9:30 am - 28.04.2018 @ 8:00 pm

Facultatea de Litere a Universității din București organizează, în zilele de 27 și 28 aprilie 2018, cea de-a V-a ediție a colocviilor naționale studențești, din seria Bucharest Student Letters Colloquia. Scopul acestui eveniment științific este de a încuraja activitatea de cercetare a studenților și a masteranzilor din domeniile: studii literare (cu secțiuni dedicate literaturii române moderne și contemporane, literaturii române premoderne, teoriei literare și literaturii universale și comparate), lingvistică, didactică, studii culturale, științe ale comunicării (comunicare și relații publice și științe ale informării și documentării) și științe administrative.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri, se vor reuni în mai multe secțiuni tematice peste 120 de studenți din 9 centre universitare: București, Timișoara, Cluj, Iași, Constanța, Suceava, Craiova, Baia Mare și Târgoviște.

Comitetul științific al colocviului este alcătuit din cadre didactice de la Facultatea de Litere a Universității din București. Ediția din acest an se bucură și de prezența a trei jurii de profesioniști din industriile cărții, din domeniul comunicării și al studiilor culturale (etnologie). Eli Bădică (jurnalist cultural, Bookaholic.ro, coordonator al colecției n’autor, Editura Nemira), Laura Câlțea (redactor-șef, Nemi, Editura Nemira), Anca Dumitrescu (director editorial, Black Button Books) și Elena Marcu (redactor, Black Button Books) vor oferi premii pentru secțiunile Studii literare și Teoria literaturii / Literatură universală și comparată. Alina Buzatu (Head of Strategy, Friends\TBWA) și Sânziana Șerbănescu (Account Director, CAP) vor evalua și recompensa lucrările înscrise în competiție la secțiunea Științe ale comunicării. Compania Art&Craft va acorda premii pentru subsecțiunea Etnologie, din cadrul direcției de Studii culturale.

În seara zilei de vineri, 27 aprilie 2018, la ora 19,00, în Amfiteatrul Odobescu al Facultății de Litere, va fi lansat volumul de studii premiate la ediția de anul trecut a colocviului, Bucharest Student Letters Colloquia (vol. IV), coordonator: Cristina Bogdan (Ed. Universității din București, 2018). Vor vorbi cu acest prilej: Alexandru Calmâcu (redactor-șef al Editurii Universității din București), conf. dr. Cristina Bogdan, lector dr. Catrinel Popa și lector dr. Simona Drăgan.

În timpul celor două zile de colocviu, participanții se vor putea bucura și de expoziția de fotografie Regina și frontul, instalată în Holul de Marmură al Facultății de Litere. Organizată în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române și Asociația România Culturală, expoziția cuprinde 20 de fotografii-document, puțin cunoscute, înfățișând-o pe Regina Maria a României pe câmpul de luptă al Primului Război Mondial (curator: Anca-Beatrice Todireanu).

Caravana Editurii Universității din București va fi prezentă în Facultatea de Litere, în cele două zile ale evenimentului, începând cu ora 10,00 (etajul 1, aripa stângă), pentru a pune la dispoziția participanților cele mai recente titluri din domeniul științelor socio-umane.

Colocviul se bucură anul acesta de susținerea Universității din București, a companiei Art&Craft, precum și de parteneriate cu o suită de edituri și publicații prestigioase din spațiul românesc: Nemira, Peter Pan, Black Button Books, Observator cultural, Bookaholic.ro, precum și cu agențiile Friends\TBWA și CAP.

Mai multe informații despre eveniment, pot fi găsite aici și aici.

Programul celor două zile de colocviu poate fi descărcat de aici.

Venue

Facultatea de Litere
Str. Edgar Quinet, nr. 5-7
București, România
+ Google Map
Phone
004 021-313.88.75; 004 021-314.35.08/2141, 2143, 2278
View Venue Website