Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

”Cafeneaua critică” își reia întâlnirile

16.01.2014 @ 7:00 pm - 9:30 pm

Joi, 16 ianuarie 2014, Cafeneaua critică își reia întâlnirile cu o discuție privind recenta carte a lui Răzvan Voncu, „O istorie literară a vinului în România” apărută la Editura Curtea Veche în 2012. Este una dintre cele mai interesante propuneri exegetice formulate în ultima vreme la Cafeneaua Critică: o surprinzătoare „traversare” a literaturii autohtone, din vremuri vechi și până la finele anilor 1980, din unghi bahic; o relectură deopotrivă doctă și amuzantă, pe o temă aparent „minoră”, de fapt în linia „studiilor culturale”, a cărei miză e – în fond – reconstituirea întregului răsfrînt în oglinda mică a temei.

Invitaţi la eveniment sunt Răzvan Voncu, Mircea Anghelescu, Cosmin Ciotloş şi George Neagoe, critici şi istorici literari. Invitatul special este Valeriu Stoica, avocat, profesor de Drept şi politician, viticultor şi finanţator al Istoriei literare a vinului în România. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

„Cafeneaua critică” este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate organizat de Facultatea de Litere a Universității din București. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. De la reluarea sa în noiembrie 2008, Cafeneaua critică a fost găzduită de cluburile bucureştene The Silver ChurchClub A şi Club Control. De la debutul „stagiunii” 2011-2012, Cafeneaua critică a revenit la Club A*.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00 în Club A (Str. Blănari, nr. 14).

Venue

Club A
Strada Blănari, nr. 14
București, 030062 România
+ Google Map
Phone:
+40.21.316.16.67
Website:
https://www.facebook.com/ClubA.Bucuresti