Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cărți frumoase la Institutul Francez din București

13.06.2017 @ 10:00 am - 22.07.2017 @ 6:00 pm

Expoziția va fi deschisă între 13 iunie și 22 iulie 2017
În atriul Institutului Francez din București (Bulevardul Dacia, 77)
Program de vizitare: Luni-Vineri: 10.00-18.00
Sâmbătă: 10:00-15:00

Institutul Francez din București si Asociația pentru Performanță și Cultură vă invită la o întâlnire cu cele mai frumoase cărți ale anului trecut. Expoziția poate fi vizitată până pe 22 iulie, în atriul Institutului Francez din București (Bulevardul Dacia, nr. 77).
Expoziția prezintă titluri premiate sau nominalizate în cadrul celei de-a cincea ediții a concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți din România.

Dintre cărțile premiate prezente în expoziție amintim: Marele Premiu „Tzara. Dada. Etc.”, Premiul pentru Album „RO_Archive: O arhivă a României în tranziție”, Premiul pentru Tânăr Designer — Mihai Șovăială, cu publicația „Perimetru Sigur / Safe Perimeter”, Premiul pentru Ilustrație de Carte:„Povești din Calendar” – Veronica Neacșu şi „Kiralylany a Langpalotaban, erdelyi szasz nepmesek” – Kűrti Andrea, Premiul Carte pentru Copii: „De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?”.

Tot în cadrul expoziției, vă așteptăm, miercuri (21 iunie), alături de prietenii de la asociația Da’DeCe la un atelier de Crescut mic, coordonat de Iulia Iordan și Laura Grünberg. În cadrul acestui atelier de vacanță vom citi, ne vom juca şi ne vom pune minţile şi sufletele la lucru pentru a găsi soluţii de dat în mintea copiilor. Programul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, iar participarea este gratuită. Detalii despre înscriere și desfășurare vor fi în curand disponibile pe pagina de Facebook.

Institutul Francez din România este partener al proiectului Cele mai frumoase cărți din România încă din 2013 și contribuie în fiecare an prin a invita un specialist din domeniul cărții să facă parte din juriul de selecționare a cărților frumoase.
Expoziția face parte din proiectul Cele Mai Frumoase Cărți din România Itinerante în 2017, proiect cultural co –finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ediția 2017 a concursului național de design de carte Cele Mai Frumoase Cărți va fi lansată la finalul lunii iunie, înscrierile fiind deschise pe toată perioada verii. Calendarul concursului anual a fixat jurizarea în cursul lunii septembrie, iar toate cărțile selecționate de juriu vor fi prezentate publicului într-o expoziție deschisă la finalul lunii octombrie. Invitatul Institutului Francez la jurizarea de anul acesta este Lysiane Bollenbach – autor, graphic designer, director artistic și artist vizual din Franța, care va susține și un workshop în cadrul proiectului, în luna septembrie a acestui an.

În acest an, expozițiile Cele Mai Frumoase Cărți au poposit în mai multe locuri din țară și străinătate: Cluj, Iași, București, Londra, Leipzig, Bologna, Budapesta, Praga și Torino.
Următoarele destinații sunt Mitrești (jud. Mureș), Lupeni (jud. Hunedoara), Sibiu, Timișoara, Cracovia, Frankfurt, Istanbul, Sofia.

Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural anual și reprezintă atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere pentru designerii și graficienii preocupați de carte din România. Activitatea centrală este concursul național de design de carte, finalizat cu o expoziție itinerantă a celor mai frumoase cărți din România.

Organizer

Asociația pentru Performanță și Cultură
Phone:
0726/181.341
Email:
acasa@celemaifrumoasecarti.ro
Website:
http://performanta-cultura.ro/

Venue

Institutul Francez din Bucureşti
Bdul Dacia, nr. 77
București, România
+ Google Map
Phone:
0374 125 200
Website:
www.institutfrancais-roumanie.com/‎