Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CDPL FEST 42: Anca Râpeanu, Andrei Zbîrnea și Mihaela Stanciu

27.01.2016 @ 6:30 pm - 8:00 pm

Editura Casa de pariuri literare vă invită la CDPL FEST 42 miercuri, 27 ianuarie, de la ora 18:30, în Club A. În cadrul acestei ediții, vom dialoga cu managerul Bibliotecii Metropolitane București, Anca Râpeanu, Andrei Zbîrnea va avea un moment de lectură, iar Mihaela Stanciu Vraja va ține o conferință intitulată „Hortensia Papadat-Bengescu – Spovedania singurătății”.

Anca Râpeanu s-a născut pe 28 august 1980. A absolvit, în 2003, Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. În perioada 2004- 2008 a ocupat funcţia de bibliotecar – Serviciul de Referinţă – la Biblioteca Central Universitară „Carol I” din Bucureşti. Din 2012 este specialist Finanţări şi Inovaţii, la Departamentul Finanţări, în programul Biblionet, IREX România. În 2014, a devenit managerul Bibliotecii Metropolitane București.

Biblioteca Metropolitană Bucureşti, instituţie de difuzare a culturii şi institut de cercetare ştiinţifică, are cinci misiuni principale ce sunt complementare şi o singură identitate – misiunea de lectură publică, animaţie culturală şi educaţie permanentă, misiunea de cercetare ştiinţifică, referinţă documentară şi valorificare a patrimoniului, misiunea de prezervare, conservare şi de îmbogăţire a colecţiilor, precum şi a colecţiilor speciale alcătuite din documente rare şi preţioase, misiunea de Depozit Legal Local pentru regiunile Bucureşti şi Ilfov, precum şi misiunea de cooperare naţională şi internaţională.

Andrei Zbîrnea (n.1986, Urziceni) este absolvent al Masterului de Probaţiune din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială. Publică în 2011 volumul de poeme „Rock în Praga” (Editura Herg Benet), urmat de „‪#‎kazim‬ (contemporani cu primăvară arabă)”, la aceeași casă de editură, în 2014. Poeziile sale au apărut în revistele literare: „Zona Nouă”, „Tiuk!”, „Conta”, „Zona Literară”, „Luceafărul de Dimineață”, „Tribuna” şi „Timpul”. A fost redactor-șef al revistei electronice SemneBune.ro. Este colaborator al revistelor „Observator Cultural” şi „CONTA”. În prezent lucrează în industria pariurilor online și vă stă la dispoziție cu ponturi din fotbal, tenis, bandy și baschet nord-american.

Mihaela Stanciu Vraja și-a încheiat studiile de master la Universitatea din București, specializarea „Teoria și practica editării”. Din 2014 este doctor în filologie al aceleiași universități. Între 2011 – 2015, a fost asistent universitar doctor la UTCB, Departamentul de Limbi Străine și Comunicare.

La CDPL FEST 42, va ține conferința „Hortensia Papadat-Bengescu – Spovedania singurătății”.
Vă așteptăm cu drag la prima ediție CDPL FEST pe 2016!

Organizer

Casa de Pariuri Literare
Email:
un_cristian@cdpl.ro
Website:
http://www.cdpl.ro/

Venue

Club A
Strada Blănari, nr. 14
București, 030062 România
+ Google Map
Phone:
+40.21.316.16.67
Website:
https://www.facebook.com/ClubA.Bucuresti