Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CDPL FEST 73 – Torsan & multumult

13.10.2016 @ 7:00 pm - 10:00 pm

un Ospăț Oriental cu mult tumult/ salată muzical-literară la CDPL FEST 73
lansarea romanului Ospățul (Călin Torsan) și concert (multumult)

Club A se va transforma, pentru o singură seară (Perșembe, 13 Ekim), în Çlüb A. De la ora 19. Lectură estem, müzik estem. Așadar, vă poftim pe la noi! Cum am mai spus: joi, pe 13 octombrie.

multumult: Călin Torsan – instrumente de suflat, lectură în loop și tandem
Victor Podeanu – bendir, zdrăngănele, chitară, citit simultan
Vasile Gherghel – gherghef electro-acustic

Am pornit acest proiect muzical cu mai bine de un an în urmă. multumult își propunea încă de atunci ceea ce încearcă și acum: practicarea exclusivă a muzicii libere, dar și crearea unui grup unde să se poată manifesta și întâlni diverși artiști improvizatori. Asta explică desele noastre avataruri, când acustice, când electrice, luând forma mereu schimbătoare a duetelor, a triourilor sau a formulelor de cvartet. Nucleul în jurul căruia se învârt toate aceste povești este format din: Călin Torsan (suflător), Victor Podeanu (chitarist), Marius Achim (percuție) și Vasile Gherghel (scenografie acustică). În decembrie 2015, la casa Thirsty Leaves Music din Salonic, am lansat albumul nostru de debut – ZIGZAG. Conține 3 piese și a fost înregistrat împreună cu Andrei Kivu (violoncel electric) și Juan Carlos Negretti (baterie). Ilustrarea live a filmului mut Din groazele lumei, lansarea discului (ambele desfășurate în 2015), apariția recentă din UNAgaleria și spectacolul FUNEBRU sunt concertele noastre emblematice. Un show special a fost acela dat de Noaptea Muzeelor, la Palatul Mogoșoaia, având-o ca invitată pe Irinel Anghel, un nume important al scenei improvizatorice din România. Următorul material pe care-l pregătim (FUNEBRU) sondează spațiul sonor al muzicilor funerare. Este dezvoltat într-un spectacol mai amplu, cu proiecție video (Nicu Ilfoveanu), voce și dans (Cristina Pleșa). Un tip aparte de spectacol, complet acustic, îl reprezintă Oglinzi din Orient, unde sursa de inspirație o constituie muzicile vechiului Imperiu Otoman. Exoticul pânzei sonore este completat prin didgeridoo, boluri tibetane și un instrumentar format din percuții neconvenționale.

OSPĂȚUL – CĂLIN TORSAN, CDPL, 2016

Prezentare comercială pentru romanul Ospățul
Ideea acestei cărți mi-a venit într-o dimineață friguroasă, zărind homlesul cu care mă întâlneam aproape zilnic. Era însoțit de un câine. Pentru o clipă, ceva i-a șoptit minții mele că singurul lui prieten i-ar putea deveni cândva hrană. N-am avut nevoie și de povestea reală a amărâtului, deși îl îndemnasem cândva să mi-o spună, făcându-l să mă bată la cap de fiecare dată când mă vedea prin cartier: Când o să scrieți despre mine? Ați spus că o să scrieți o carte despre mine! Am condimentat romanul cu o călătorie în Turcia, fascinat de două excursii foarte scurte făcute la Istanbul. Am brăzdat-o cu muzică, pentru că sunt suflător. Și încă mai sper să-i realizez coloana sonoră, așa cum am gândit-o atunci când am cuibărit sunetele în litere. În rest, de-a lungul paginilor mele, se mănâncă destul de bine. Faptul că volumul atinge de multe ori problema corupției din România, n-ar mai trebui să mire pe nimeni. Așa ne-am vedea și în oglindă. Până la urmă viața presupune vânat și vânători, aceasta fiind ideea principală a Ospățului meu.

Călin Torsan
– născut în 1970, la București
– 2016: anotologat cu un text în volumul Einladung nach Rumänien (Klassische und moderne Erzählungen), coordonat de Elsa Lüder
– 2016: premiul pentru categoria gimnaziu a concursului Trofeul Arthur, oferit de editura omonimă romanului Totul numai pentru tata
– 2015: coautor al volumului Case-n casă, apărut la editura Martor
– 2015: volumul de proză scurtă Ulcele pe uluci (miniaturi cu smalțul la vedere) – editura Casa de pariuri literare
– 2015: traducerea în franceză a volumului Ulcele pe uluci – miniaturi cu smalțul la vedere, realizată de Gabrielle Danoux
– 2013: antologat în volumul Best of. Proza scurtă a anilor 2000, coordonat de Marius Chivu
– 2013: romanul Plasterca (editura Casa de pariuri literare)
– 2011: antologat în volumul New Europe Writers: Bucharest Tales
– 2011: scurt-metrajul Saga, realizat de regizorul Gabriel Achim după textul omonim (https://www.youtube.com/watch?v=ASgvH1SIZ24)
– 2011: romanul O zi. Ultima (editura Casa de pariuri literare)
– 2009: scurt-metrajul How do you do?, realizat de regizorul Gabriel Achim după textul Ce mai faci? (https://www.youtube.com/watch?v=uEphh2g6qwk)
– 2007: coautorul volumului Povestiri mici și mijlocii, publicat în două ediții la editura Curtea Veche
(http://www.curteaveche.ro/catalogsearch/result/?q=torsan&order=relevance&dir=asc)
– 2007: romanul Recycle bun (editura Humanitas)
– 2005: volumul de proză scurtă Școala de mucenici (editura Curtea Veche)
(http://www.curteaveche.ro/scoala-de-mucenici.html)
– 2001: Marele premiu Marin Preda și Premiul revistei Luceafărul pentru proză scurtă
– coautor al volumelor Primii mei blugi, Care-i faza cu cititul? și Primul meu porno, toate făcând parte din seria Prima dată, publicată la editura Art
– texte în mai multe reviste de cultură:
(Dilema Veche – vezi aici: http://dilemaveche.ro/autor/calin-torsan#; Observator Cultural, Noua Literatură, Gazeta Cărților)
– texte frecvente pentru două dintre rubricile site-ului Graphicfront: Și muzică/ ÎN JUR (www.graphicfront.ro)

Organizer

Casa de Pariuri Literare
Email
un_cristian@cdpl.ro
View Organizer Website

Venue

Club A
Strada Blănari, nr. 14
București, 030062 România
+ Google Map
Phone
+40.21.316.16.67
View Venue Website