Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

CDPL FEST 88 / Ediție „Pe cont propriu” – Florin Hălălău

18.12.2017 @ 7:00 pm - 8:30 pm

Luni, 18 decembrie, se lansează la Club A, începând cu ora 19.00, volumul „Pe cont propriu – un dialog cu Florin Hălălău”, editat de Cristian Cosma, la Casa de Pariuri Literare.

Spațiul lansării nu a fost ales întâmplător – acest club studențesc al rockerilor este locul în care, cu 15 ani în urmă, Florin Hălălău a citit pentru prima oară poezie în public, dar și locul în care a început tradiția CDPL Festurilor, în 2012.

Volumul „Pe cont propriu”, din colecția Interviu a Casei de Pariuri Literare, nu este un oarecare dialog între doi vechi prieteni. Cristian Cosma scoate la iveală aspecte din viața protagonistului pe care nici măcar cei mai apropiați oameni nu le cunoșteau despre el, sau poate nu atât de bine.

Această carte include răspunsuri la întrebări provocatoare, texte inedite, fragmente de jurnal, fotografii de familie și nu numai, scoase din arhiva personală a lui Florin Hălălău, toate acestea compunând o carte cât o poveste de viață, care poate fi citită ca un roman, ca o fișă bine structurată despre viața unui scriitor, dar și ca un capitol din enciclopedia bucureștenilor sadea, a căror familii au făcut parte din viața orașului de mai bine de 100 de ani și care, prin trăirile lor, și-au pus puțin amprenta asupra lumii boeme din România de altădată, dar și a celei de azi.

„Pe cont propriu” est o carte hibrid, care cuprinde, într-o cheie personală, puțin din istoria Bucureștiului de altă dată și de astăzi, puțin din istoria României dianintea anilor comunismului – farmecul unor ani, ai unor locuri și al unei atmosfere care nu mai poate fi regăsită decât între coperțile unor cărți. Florin Hălălău este un scriitor pasionat de colecționism, iar în volumul proapsăt apărut, „Pe cont propriu”, veți afla ce înseamnă să fii colecționar de cărți, de timbre, de discuri și nu numai într-o epocă în care viața avea alt ritm.

Vă așteptăm cu nuci, mere și vin, dar și cu o tombolă !

Înscrieți-vă la concurs, la intrarea în Club A, și cei 3 câștigători, pe care îi va trage Nora Iuga la sorți, vor primi un pachet promoțional: prima carte de poezie a lui Florin Hălălău, „Asigurări de Viață”, Editura Burmar, 2011, volumul care se lansează, precum și o sticlă de bere din Basarabia, Orașul Vechi.

Invitați speciali:
Florin Hălălău
Nora Iuga
Cristian Cosma
Și tu, dragă prientene de pe facebook! Fii alături de noi la ultima lansare de carte CDPL din 2017

Moderator:
Cătălina Bălan – ex PR jr CDPL

Organizer

Casa de Pariuri Literare
Email:
un_cristian@cdpl.ro
Website:
http://www.cdpl.ro/

Venue

Club A
Strada Blănari, nr. 14
București, 030062 România
+ Google Map
Phone:
+40.21.316.16.67
Website:
https://www.facebook.com/ClubA.Bucuresti