Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii

31.03.2018 @ 11:30 am - 12:30 pm

Humanitas Junior vă invită sâmbătă, 31 martie, ora 11.30, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea cărții „Cele mai frumoase povești japoneze“ , o antologie de Florence Sakade, cu ilustrații de Yoshisuke Kurosaki.
Una dintre minunatele povești din antologie va fi reprezentată cu ajutorul teatrului Kamishibai. Kamishibai înseamnă teatru de hârtie și este o formă de a spune povești, în care povestitorul se folosește de un set de ilustrații care sunt introduse și derulate într-o scenă mică de lemn. Aceasta metodă de povestire își are originea în templele budiste japoneze din secolul al XII-lea, când călugării foloseau ilustrații pentru a prezenta povești cu conținut moral copiilor.
Reprezentația, precum și atelierul de origami care va fi la finalul evenimentului, sunt pregătite de Asociația Da’DeCe.
Vârsta recomandată:+ 5 ani
Accesul la eveniment este gratuit și se face pe baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

Despre antologia „Cele mai frumoase povești japoneze“ de Florence Sakade, cu ilustrații de Yoshisuke Kurosaki

Dintre toate cărțile de povești asiatice pe care editura Tuttle a fost mândră să le publice de-a lungul timpului, atât noi, cât şi cititorii noştri, am îndrăgit mai cu seamă volumul Cele mai frumoase povești japoneze pentru copii. Și nici nu e de mirare. Această adevărată comoară de povești clasice zugrăveşte o lume în care binele învinge, răul este pedepsit, iar dragostea, cinstea, respectul, munca asiduă şi dârzenia închid în ele o putere nebănuită. În această lume statuile prind viață pentru a răsplăti bunătatea și chiar și un băiețel cât un deget poate deveni un erou neînfricat.
Sperăm că aceste poveşti tradiţionale vor ajuta noile generaţii de cititori să se bucure de puterea universală a istorisirii, iar părinţii şi bunicii, care le-au îndrăgit pe când erau copii, le vor redescoperi ca pe nişte vechi prieteni şi vor retrăi magia de a le împărtăşi cu cei mici.

Venue

Librăria Humanitas de la Cişmigiu
Bld. Regina Elisabeta, nr. 38
București, Romania
+ Google Map