Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Clubul de carte Nordic Noir – „Prietena mea genială”, de Elena Ferrante

28.06.2016 @ 6:30 pm - 9:00 pm

Marți 28 iunie, povestim despre Prietena mea genială de Elena Ferrante. Tot atunci alegem şi cartea pe care o vom citi în luna iulie.

Prietena mea genială este o poveste complexă şi emoţionantă despre două prietene, Elena şi Lila.

Acţiunea romanului este plasată în anii 1950, în mahalalele unui Napoli cenuşiu. Elena şi Lila cresc împreună pe străzile pe care se duc războaiele între bande rivale şi învaţă să aibă încredere deplină una în cealaltă. Prietenia lor rămâne profundă, în ciuda drumurilor diferite pe care le va purta destinul.

Prezentând vieţile a două femei, Ferrante spune povestea unei mahalale, a unui oraş şi a unei ţări care suferă transformări ce vor influenţa, la rândul lor, relaţia dintre protagoniste, memorabilele Elena şi Lila.

Elena Ferrante este pseudonimul unei romanciere italiene. A publicat şase cărţi, printre care Amore molesto şi I giorni dell’abbandono, descrisă ca “răvăşitoare” de către prestigiosul cotidian New York Times.

Clubul de carte Nordic Noir este un bun prilej de a discuta despre cărțile poliţiste scrise de autori scandinavi. Ţi-au plăcut? Nu ai terminat cartea? Ce ai vrea să citeşti? Aflăm împreună răspunsurile la aceste întrebări şi avem ocazia de a ne face noi prieteni cu care să împărtășim pasiunea lecturii.

Înscrierea se face pe e-mail la adresa teodora.ivan@edituratrei.ro.

Vă așteptăm!

Organizer

Editura Trei
Phone
021 300 60 90
View Organizer Website

Venue

La Un Ceai
str. Luigi Cazzavillan, nr. 25
București, România
+ Google Map
Phone
0724 017 318
View Venue Website